Mardinli öğrenciler sınav öncesi Şanlıurfa’yı gezdi

Mardinli öğrenciler sınav öncesi Şanlıurfa’yı gezdi

Mardin’de, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrenciler, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret etti.

Mardin Artuklu Belediyesi Bilgi Evi’nde üniversite sınavlarına hazırlanan 40 öğrenci, sınav öncesinde moral depolamak amacıyla Şanlıurfa’ya geldi.

Şanlıurfa’nın tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezmeden önce Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden öğrenciler, Vali Abdullah Erin ile görüştü.

Valilik toplantı salonunda öğrencileri kabul eden Vali Erin, öğrencilerle sohbet ederek Şanlıurfa hakkında bilgiler verdi.

Kendisinin de Mardinli olduğunu, bölgenin eğitimde yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini ve bu sıkıntıların ortadan kalkması için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Vali Erin, “Şanlıurfa’da olduğu gibi Mardin’de de lise mezunu gençlerimizin tamamının üniversiteye yerleşmesi en büyük temennimizdir. Eğitimde olan başarı çıtamızın yükselmesi tüm hayatımızı değiştirecektir. Devletimizin siz gençlerin eğitimi için sağladığı imkânları çok iyi değerlendirin, başarıya odaklanın. Başaracağınıza inanıp, azimle çalıştıktan sonra yapamayacağınız şeyin olmadığına inanıyorum. Sizlere güveniyoruz, geleceğimiz sizlersiniz.” diye konuştu.

Hafta sonu yapılacak olan üniversite sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyen Vali Erin’in ziyaret anısına birer hediye verdiği öğrenciler daha sonra Valilikten ayrıldılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.