Mardinliler darbe girişimini kınadı

Mardinliler darbe girişimini kınadı

15 Temmuz darbe girişimini kınayan Mardinliler, halkın gösterdiği direnişin dünyada eşi ve benzerinin olmadığına dikkat çektiler.

ABD destekli 15 Temmuz’un üçüncü yılına özel çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor. Mardin’de sabah saatlerinde şehitliklerin ziyaret edilmesiyle başlayan program, merkez Artuklu ilçesi Şakir Nuhoğlu Camiinde düzenlenen Mevlid etkinliği ile devam edildi.

Etkinliğin ardından İLKHA mikrofonlarına konuşan Mardinliler, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın gösterdiği direnişin dünyada eşi ve benzerinin olmadığına dikkat çektiler.

“Bu millet sıkıntıya düştüğünde her zaman ayağa kalkmasını bilmiştir”

15 Temmuz hain darbe girişiminde 250 şehidin içerisinde 3 Mardinli şehidin ve gazilerin de olduğunu ve onları ziyaret ederek etkinliklere başladıklarını söyleyen Mardin Valisi Mustafa Yaman, şunları söyledi:

“15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütüne bağlı olan hainler bir darbe girimine tevessül ettiler ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, onun riyasetinde milletimiz gereken cevabı verdi. Bu millet zaten sıkıntıya düştüğünde her zaman ayağa kalkmasını bilmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda olsun, Kıbrıs Savaş’ında olsun, terörle mücadele de olsun 15 Temmuz’da da aynı şekilde milletimiz bir demokrasi destanı yazmıştır. Bu vesileyle bütün şehitlerimize rahmet diliyorum gazilerimizi de anıyoruz. Allah bundan sonra bu tür hain kalkışmalara tevessül edecek olan hainlere fırsat vermesin.”

“İnşallah bir daha böyle darbe girişimleri yaşanmaz”

15 Temmuz darbe girişiminin 3’üncü yılına girdiklerini söyleyen vatandaşlardan Sabahattin Genç, “İnşallah ülkemiz bir daha böyle darbe girişimleri yaşamaz. Gerçekleşen darbe girişimini kınıyorum.” dedi

“Halk, dünyada eşi benzeri olmayan bir direniş gösterdi”

Karanlık bir gecenin ardından Allah’ın inayetiyle ve milletin ferasetiyle aydınlık bir sabaha uyandıklarını söyleyen AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Allah’tan böyle bir günün bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Kılıç, “O günü hepimiz hafızamızla canlı olarak yaşıyoruz. O hain darbe girişimini unutmadık, inşallah bundan sonra da unutmayacağız. Çünkü o gün hain emeller yerli işbirlikçileriyle beraber Türkiye’de yeni bir kaos üretmeye çalıştılar. Aslında sadece Türkiye değil, tüm ümmetin geleceğini ilgilendiren bir karardı. Ümmetin iyiye giden yönünü tersine çevirmek istediler. Çünkü temel hedef te Türkiye’de özellikle İslam ümmetine liderlik eden liderimiz Recep Tayyip Erdoğan vardı ama onun nezdinde tüm ümmetti. Allah’ın izniyle o günü topyekûn bir mücadeleyle ve müthiş bir direnişle atlattık. Tanklara, füzelere ve bütün silahlı mühimmatlara karşı halkımız çıplak el ve yalın ayakla meydanlardaydı. Ve müthiş bir direniş örneğiyle dünyada benzeri eşi olmayan bir direniş gösterdiler.” diye konuştu.

.“Hainler hiçbir zaman başaramayacaktır”

Yapılan darbe girişimine rağmen ülkenin ayakta olduğunu ve ayakta kalmaya devam edeceğini dile getiren Mardin İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdulsamet Yılmaz, “Hainler hiçbir zaman başaramayacaktır. Tarih tekerrür ediyor hainler ne kadar darbe girişimde bulunduysa her zaman mağlup olmuşlardır. Darbecileri lanetliyorum.” dedi.

“Ülke bütünlüğünde birleşmemiz lazım”

Allah-u Teala’nın böyle bir darbe girişimini bir daha bu millete yaşatmamasını temenni eden İnsani Yardım Derneği Mardin İl Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, şunları söyledi:

“82 milyon milletimizin birlik ve beraberliği bozulmasın inşallah. Ülkemizin küresel güçlere karşı bu hain darbe girişimini bu şekilde savuşturması inşallah gelecekte de yine bu ülkenin bekasının kalıcı olmasının delillerindedir. Her ne kadar içimizdeki hainlerin isimleri zikredilirse dahi ülkemize kurulan bir kumpasın bariz bir örneği 82 milyon insanın el ve gönül birliğiyle buna karşı durabileceğimizin bir göstergesidir. Bundan dolayı bütün insanlarımızın parti gözetmeksizin kendi ülkelerinin birlik beraberliğine sahip çıkmaları gerekir. Ne olursa olsun farklılık gözetmeksizin ülke bütünlüğünde birleşmemiz lazım.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.