Mardinliler darbenin yıldönümünde meydanlarda

Mardinliler darbenin yıldönümünde meydanlarda

​15 Temmuz darbe girişiminin 2'nci yıldönümü dolayısıyla meydanlara inen Mardinliler, darbecileri lanetledi.

FETÖ'nün ABD desteğiyle gerçekleştirdiği darbe girişiminin 2’inci yıl dönümü dolayısıyla Mardin’de çeşitli programlar düzenlendi. Sabah saatlerinde başlayan resmi programlar, gün boyu devam etti. Camilerde Kur’an-ı Kerim okunarak darbede şehit düşenler için dualar edilirken, programlar sonrası çeşitli ikramlarda bulunuldu.

15 Temmuz şehitleri anısına Mardin Valiliğince düzenlenen açık alan etkinliği ise saat: 20.00’de başladı. AK Parti İl Başkanlığı önünde yapılan etkinliğe Mardinliler yoğun ilgi gösterdi. Sık sık tekbir getiren halk, darbecileri lanetledi.

Ülkenin geleceğine kastetmek isteyen hain girişimlerin milletin dik duruşu ile bertaraf olacağını belirten Mardin Valisi Mustafa Yaman, “Çok iyi bilinmelidir ki; ülkemizin geleceğine kastetmek isteyen hain girişimler, FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütleri devletimizin kararlı tavrı ve milletimizin dik duruşu ile bertaraf olacaktır. Milletimiz bunun en güzel örneğini 15 Temmuz 2016 gecesi bütün dünyaya göstermiş, birlik ve dirliğimizin hiçbir zaman bozulmayacağını haykırmıştır. Bu vesileyle 15 Temmuz hain darbe girişimini bertaraf ederek, Türkiye'nin kaderini değiştiren ve demokrasiye karşı yapılan darbeye direnerek, bu uğurda şehadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum.” dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Abdulsamet Yılmaz, darbe girişiminin 2’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen programa katıldığını ve darbe girişimi lanetlediğini söyledi.  

Yılmaz, “Öncelikle başta 15 Temmuz 2016 yılındaki darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere uzun ömürler diliyorum. Bu ülke her 10 yılda bir darbelerle karşılaştı, ancak son 15 Temmuz darbe girişimde halk meydanlara inerek buna izin vermedi. İnşallah bu son darbe girişimi olur. Bu halk, bu millet var oldukça inşallah hiç kimse bir daha darbe girişimde bulanamayacaktır.” dedi.

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe girişimini kınadığını belirten gençlerden Muhammed Ekrem Akçay ise bir genç olarak darbelere karşı olduğunu söyleyerek, “Darbeci hainlerin Allah belalarını versin.” diye konuştu.

Darbe girişimini lanetlemek için meydanlara çıktıklarını ifade eden Hasan Akçay da şunları söyledi: “Tabi biz halk olarak hazırlıksız yakalandık. Ama inşallah olmaz ama birileri yine buna kalkışırlarsa çok daha farklı bir şekilde karşılık alacaklar.”  

Gece boyunca devam eden açık alan etkinliğinde Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi. Bu arada alanda çeşitli ikramlarda bulunuldu, ancak bazı vatandaşlar pilav ikramının etkinliğin sonuna dağıtılacak olmasına tepki gösterdiği görüldü.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler