Mardinliler de Siyonist işgalcileri telin edecek

Mardinliler de Siyonist işgalcileri telin edecek

​Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları, Mardin merkez Artuklu ilçesinde protesto edilecek.

50’ye yakın STK’nın oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Platformu, Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'da Müslümanları şehid etmesi, namaz kılınmasını engellemesi ve ardından yaşanan saldırıları telin etmesi amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenliyor. 

STK Platformu’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, yarın Cuma namazının ardından Fuat Yağcı Camii avlusunda yapılacak eyleme tüm Mardin halkı davet edildi.

Mescid-i Aksa’ya sahip çıkılması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, “Mescid-i Aksa’da Müslümanların namaz kılmasına engel olan, Mescid-i Aksa’nın önünde Müslümanları şehit eden Siyonist terör çetesi İsrail’i şiddetle lanetliyor, Müslümanları ilk kıbleleri olan Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz.” denildi.

Müslümanların ilk kıblesi ve Kur’an-ı Kerim’de ismi zikredilen Mescid-i Aksa’nın 50 yıldır Siyonistlerin işgali altında olduğuna dikkat çekilen açıklamada,  “Ümmet olarak artık bu zulme seyirci kalınmaması gerekir. Müslümanlar, kanlarının son damlasına kadar kutsal Mescid’i savunacaklar. Bu yolda daha nice Ahmed Yasinler şehit olmaya hazırdır.” ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler