Mardinlilerden ahlaki değerlere aykırı konserlere tepki

Mardinlilerden ahlaki değerlere aykırı konserlere tepki

Mardin Büyükşehir Belediyesinin son dönemlerde düzenlediği konser, şenlik ve festivallerin toplumun ahlaki değerlerine aykırı olduğunu belirten vatandaşlar, bu tür etkinliklere harcanacak paranın hizmetlere aktarılması gerektiğini söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin son dönemlerde düzenlediği konser, şenlik ve festivaller tepki çekiyor. Belediyenin en son 15 Nisan Pazar günü Genç Kızlar Buluşuyor Projesi adı altında 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen konsere tepki gösteren vatandaşlar, bu tür konserlerin gençlerin manevi ve ahlaki değerlerine zarar vermekten başka bir işe yaramadığını savundu.  

Bu tür konserlere verilen paralarla gençlerin ilim ve bilim dalında kendilerini yetiştirmeleri için harcanması gerektiğini belirten vatandaşlardan Ramazan Ürün, yapılacak konserlerin de halkın kültürüne uygun bir şekilde yapılabileceğine dikkat çekti.

"Mardin’e faydalı etkinlikler ve hizmetler yapsınlar"

Vatandaştan toplanan paraların bu tür konserler için harcanmaması gerektiğini belirten Ürün, şunları söyledi:

"Mardin Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu konserlerden son derece rahatsızım. Camiye gidiyoruz, ezan saatinde bile müzik sesi geliyor. Geçen Pazar günü başımıza geldi. Belediyenin yapabileceği birçok hizmet dururken, kültür adı altında bu etkinlikleri yapıyor ama bu gençlerimize bir fayda vermiyor.  Daha iyi, daha güzel hizmet beklerken bunlarla karşılaşmamız bizi üzüyor, ben şahsen memnun değilim. Tasvip de etmiyorum. Çünkü Mardin kültürüne yakışmayan etkinliklerdir. Cadde ve sokaklarımız köstebek yuvası, altyapı sorunu ve battı-çıktı projesi bir buçuk yıldır devam ediyor. Vatandaşın parası çarçur edilmemesi gerekir ama ediliyor. İsraf edilen bu parada tüyü bitmemiş yetim hakkı var. Tüm ülke insanının hakkı var. Yetkililer bu israfın önüne geçmeli. Mardin’e faydalı etkinlikler ve hizmetler yapsınlar. Dünyanın parasını konserler için harcıyorlar. Neye ve kime hizmet ettiklerini anlamakta zorluk çekiyorum." 

"Zam üstüne zamların yapıldığı bir dönemde halkın parası çarçur ediliyor"

"Bu tür etkinliklerle gençlere ne verilmek isteniyor?" diye soran Kamuran Turgay ise "Bu gibi konserler gençlere hiçbir şey veremez, aksine var olan kültürü, ahlakı da alır. Bizim bu tür etkinliklere ihtiyacımız yoktur. Belediyeden hizmet bekliyoruz. Konserler yerine yol yapılabilir, oraya verilen paralarla çevre yolu çalışması yapılabilirdi. Zam üstüne zamların yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. Halk ekonomik açıdan çökmüş. Böyle bir dönemde bakıyorsunuz halkın parası çarçur ediliyor. Bizim hizmete, istihdama ihtiyacımız var, konserlere değil." dedi.

Konserleri tasvip etmediğini dile getiren başka bir vatandaş ise bölge halkının daha farklı sorunları olduğunu, ancak belediyenin bunlarla değil basit şeylerle uğraştığını, bunu da "aldatma, oyalama ve alay" olarak yorumladı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.