Mardinlilerden Ramazan Bayramı mesajı

Mardinlilerden Ramazan Bayramı mesajı

Mardinli vatandaşlar; dinlerin, dillerin ve kültürlerin buluştuğu şehirlerinden Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde Ramazan Bayramı mesajlarını dile getirdiler.

Tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümünde olan, inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan “gündüz seyranlık, gece gerdanlık” olarak nitelendirilen Mardin’de vatandaşlar, Ramazan Bayramı ile ilgili mesajlarını 3 dilde (Türkçe, Kürtçe, Arapça,) İLKHA aracılığıyla ilettiler.

“Bayram sevinmektir, sevindirmektir”

 'Bayram sevinmektir, sevindirmektir.' diyen Dost-Der Başkanı Molla Fesih Memiş 'Bayram; dostluğa, kardeşliğe, sevgiye uzanan bir eldir. Bayramın hem bizlere hem de bütün İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu bayramın Filistin, Arakan, Suriye, Irak, Afganistan, Çeçenistan ve bütün İslam âlemindeki acıların dinmesine vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bayramımız mübarek olsun.' dedi.

“Bayramın hayırlar getirmesini temenni ediyorum”

Bayram mesajını Arapça olarak veren İbrahim Algan, 'Hayırlısı ile Ramazan ayını bitirip bayrama ulaştık. Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, tüm İslam âlemine, vatanımıza, milletimize, kardeşlerimize özellikle Müslümanlara Cenabı Allah’tan hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

“Tek dileğimiz Müslümanların küfre karşı yekvücut olmasıdır”

Ramazan Bayramı’nın bütün İslam âleminin uyanışına vesile olması temennisinde bulunan Ramazan Ürün, 'Ramazan Bayramı’nın bütün İslam âleminin vahdetine, birlik ve beraberliğine vesile olmasını yüce Allah’tan diliyorum. Tek dileğimiz Müslümanların küfre karşı yekvücut olup birleşmesidir.' dedi.

“Bayramı İslam’ın emrettiği bir şekilde kutlayalım”

Bayramda Müslümanların birbirlerini ziyaret etmeleri gerektiğini hatırlatan Hamza Talayhan, “Rabbim, Ramazan Bayramı’nı Müslümanların vahdetine vesile kılıp  Müslümanların üzerindeki zulmün kalkmasına vesile kılsın. Şayet birilerinin aralarında küskünlük veya dargınlık varsa bayram vesilesiyle barışıp bunu ortadan kaldırmalıdırlar.  Bayramı İslam’ın emrettiği bir şekilde kutlayalım. Birbirimizi bol bol ziyaret edelim. Herkesin bayramı mübarek olsun.' diye konuştu.

 “Gazetecilerin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum”

Bu sene güzel bir ramazan iklimini geçirdiklerini söyleyen Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü de şunları söyledi:

“Ramazan ayının tüm İslam âlemine, tüm ümmet coğrafyasına hayırlar, güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Özelde gazeteci meslektaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Gerçekten zor bir zaman sürecinden geçiyoruz. Daha özgür ve rahat bir ortamda gazeteciliği yapma umudu ve dileği ile bayramınızı kutluyorum.'

“Ramazan Bayramı Allah-u Teâlâ’nın bize bir hediyesidir”

Dolu dolu geçirdikleri Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirten Beşir Güneş, 'Allah tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Ramazan bayramı Allah-u Teâlâ’nın bize bir hediyesidir. İnşallah bayramı en iyi şekilde değerlendireceğiz. İlk başta anne babamızı ziyaret ederek ellerini öpeceğiz. Daha sonra dost, eş ve akrabaları ziyaret edeceğiz. Ramazan bayramının milletimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan diliyorum.' dedi.

Muhammed Hamza Kerelti adlı çocuk ise bayramda arkadaşlarıyla gezip şeker toplayacağını söyledi.

Yusuf Kerelti adlı çocuk da 'Ramazan Bayramı’nda arkadaşlarımla bol bol gezip şeker toplayacağız. Büyüklerin bana vereceği bayram harçlıklarıyla kendime bir şeyler alacağım. Şimdiden herkesin bayramı mübarek olsun.' dedi.

“İlk başta akrabaları ziyaret edeceğiz”

Bayramda ilk önce akrabaları ziyaret edeceğini söyleyen Tufan Kırmızıoğlu, Ramazan Bayramı’nın herkese huzur ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu.

Ramazan Bayramının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Abdullah Koseri, Yüce Allah’tan tek dileğinin İslam dininin her daim en yüce kılınması olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramı'nın İslam âlemine mübarek olması dileğinde bulunan Şeyhmus Demir, 'Ramazan Bayramının İslam âlemine güzellikler getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.' dedi.

“İnşallah sabah camiye gidip bayram namazını kılacağım”

Mübarek Ramazan ayının çok güzel geçtiğini söyleyen Mustafa Çevik, 'Çok şükür kaç yıldır sürekli Ramazan orucumu tutuyorum ve gerçekten bu yıl ki Ramazan ayı benim açımdan dolu geçti. İnşallah bayram sabahı camiye gidip bayram namazını kılacağım. Daha sonra mezarlık ziyaretine gideceğim. Ardından eve gelip, gelen çocuklara şeker dağıtacağım. Sonra da akrabaları ziyaret edeceğim. Herkesin mübarek Ramazan Bayramı mübarek olsun.' diye konuştu.

“Bu bayram bizim”

Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevinç ve hüznünü birlikte yaşadıklarını kaydeden İrfan-Der Başkanı Yusuf Oktay şunları söyledi:

'Maalesef dünyanın birçok yerindeki Müslümanlar çeşitli baskı zulüm altında oldukları için bayramı yaşayamıyorlar. Ama her şeye rağmen bu bayram bizim bayramımızdır. Elimizden geldiği kadarıyla bayramları, eski bayramları hatırlatacak şekilde kutlamaya çalışalım. Akrabalarımızı ziyaret edelim. Müslümanlar ve İslam ümmeti için dua edelim. Dini vecibelerimizi yerine getirelim ve bayramlarımızı daha fazla canlandırmaya çalışalım. Bayramı, bayramın ruhuna uygun bir şekilde kutlayalım. Bayramların en güzel tarafı akraba ve yakın çevre ziyaretleridir bunun ihmal edilmemesi gerekir.”

“En büyük bayram Mustazaf’ların galip geldiği gündür”

Bayram mesajına bir âlimin sözüyle giriş yapan İsmail Çevik, 'En büyük bayram, mustazafların müstekbirlere galip geldiği gündür. Bayramlar Allah-u Teâlâ tarafından bizlere hediye edilmiştir. Bayramlarda hem sevineceğiz hem de etrafımızı sevindireceğiz. Elhamdülillah bu bereketli Ramazan ayı sonucunda Rabbimiz tarafından bizlere hediye edilen Ramazan Bayramı’nı en güzel şekilde kutlayacağız. Sizin aracılığınızla tüm Müslümanların bayramını kutluyorum. Kudüs’ümüz başta olmak üzere sıkıntıda, zindanda, eziyet altında olan tüm dünya Müslümanların Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.' dedi.

“Ümmetin bayramını içten kutluyoruz”

HÜDAPAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan ise şunları söyledi; 'Öncelikle geçirmiş olduğumuz Mübarek Ramazan ayının bunda kılınan ibadetlerin, zikirlerin oruçların ve bütün Müslümanların yaptıkları duaların Allah tarafından kabul edilmesi ve İslam ümmetinin birliğine vesile olmasını temenni ediyoruz. Ulaştığımız bu Ramazan Bayramı’nda bütün İslam ümmetinin özellikle ezilmişlerin yokluk içerisinde yaşayanların durumlarının düzelmesi adına temennimiz Allah’tan bu bayramın buna vesile olmasını ve bu vesileyle tüm ümmetin bayramını içten kutluyoruz. Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun.'

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler