Mardinlileri ramazan heyecanı sardı

Mardinlileri ramazan heyecanı sardı

Ramazan ayına kavuşacak olmanın sevincinin yaşayan Mardinliler, bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, 6 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Cehennem kapılarının kapatıldığı, şeytanın zincire vurulduğu, cennet kapılarının sonunda kadar açıldığı rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı ramazan ile ilgili duygu ve düşüncülerini İLKHA ile paylaşan Mardinliler, hasretle bekledikleri mübarek iklime kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

“Ramazanı en güzel şekilde değerlendireceğiz”

Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendireceklerini kaydeden vatandaşlardan Mehmet Akça, şunları söyledi:“Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır. Bütün İslam âlemine hayırlı uğurlu olsun. İslam ümmetine barış, huzur ve mutluluk getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu ayda teravihlere gidiyoruz, orucumu tutuyoruz, ibadetlerimizi en şekilde yapmaya çalışacağız. Elimizden geldiği kadarıyla fakire yardımcı oluyoruz.”   

“Mardin’de ramazan ayrı bir güzel”

Sporcu olduğunu ve bu ayda hem spor yapıp hem de oruç tutacağını söyleyen Ali Çakas, “Ramazan ayında yapılan ibadetlerin sevabı daha fazladır. İslam’ın beş şartından biri oruç tutmak olduğu için bu ayı iyi değerlendirmeliyiz ve orucumuzu tutmalıyız. Bu sene Ramazan ansızın geldi, sevinçliyiz. Güzel bir ramazan diliyoruz İslam âlemine, Rabbim inşallah tutmuş olduğumuz orucumuzu kabul eder. Aslında Mardin’de ramazan ayrı bir güzel…” dedi.  

“Bu ayda ibadetlerimizi artıracağız”

Ramazan ayının bütün dünyaya huzur, barış, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eden İzzettin Tekin de şu ifadeleri kullandı:

“Allah nezdinde en sevilen, mükâfatı ise sadece Allah-u Teâlâ tarafından belirlenmiş olan Ramazan’da oruç tutacağız, namaz kılacağız, Kur’an okuyacağız. Bu ayda ibadetlerimizi artıracağız, komşularımızı ve akrabalarımıza yardımda bulunacağız.”    

“Bu ayı hasretle bekliyorduk”

Ramazan ayının hasretini çektiklerini kaydeden Emekli Öğretmen İzzetten Özsoy,  her sene olduğu gibi bu sene de on bir ayın sultanı olan ramazan ayını sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

Özsoy, “Ramazan ayı yaklaştığı için bizler de çok sevinçliyiz. Bütün İslam âlemine hayırlı olmasını dilerim. Bu ayda bol bol Kur’an okuyacağız, ibadetlerimizi de ziyaretlerimizi de artıracağız inşallah. Ramazan ayının, İslam ümmetine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.  

“Oruç tutmak insana şifa verir”

Hayır ve bereket ayı ramazanı dört gözle beklediklerini ifade eden Ali Belek, “Ramazan hayır ve bereket ayıdır. İnşallah teravihlerimizi kılıp orucumuzu tutacağız. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun ve Allah herkesin ibadetini kabul etsin. Kendine kıyıp da bu orucu tutmak insana şifa veriyor. Rızkı bol bir aydır. Herkesin bu ayı en güzel şekilde geçirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.