Maske takıp lösemili çocuklara destek mesajı verdiler

Maske takıp lösemili çocuklara destek mesajı verdiler

Siirt'te Selahaddin Eyyubi İlkokulu öğretmenleri, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda farkındalık oluşturmak amacıyla maske takıp lösemili çocuklara destek mesajı verdiler.

Siirt'te Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Selahaddin Eyyubi İlkokulu öğretmenleri, farkındalık oluşturmak amacıyla "Lösemi tedavisi mümkün bir hastalıktır, lösemi değil iyilik bulaşır, maskeden korkma; o beni korur, sizi değil"  yazılı dövizlerle maske takıp, lösemili çocuklara destek mesajı verdiler.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla lösemi hastası çocuklara ve hastalığa dikkati çekmek istediklerini belirten Selahaddin Eyyubi İlkokulu Müdür Yardımcısı Veysel Başaran, "Maske takan bireylerle karşılaştığımızda onların kendilerini korumak adına maske taktıklarını unutmamalıyız." dedi.

"Maske kullanan çocuklarımızın durumunu anlayabilmek ve gençlerimizde farkındalık oluşturabilmek için okul idaremiz ve öğretmenlerimizle birlikte küçük de olsa bir etkinlik yapmak istedik." diyen Başaran, “Lösemi hakkında toplumun bilinçlenmesi gerekir. En azından 'Lösemi nedir, nedenleri nelerdir, tedavisi nasıldır?' gibi temel sorulara cevap verebilecek düzeye gelmeliyiz. Bu konuda da biz eğitimcilere çok iş düşüyor. Farkındalık oluşturmak için küçük de olsa bir etkinlik yapmak istedik. Sadece lösemi haftasında değil her zaman, hem teorik hem de uygulamalı mücadelemizi sürdürmeliyiz. Lösemili çocuklara ve ailelerine yönelik uygulamalı etkinlikler artırılmalı ve toplum tarafından destek sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.