MAÜ’den yabancı uyruklu akademisyen açıklaması

MAÜ’den yabancı uyruklu akademisyen açıklaması

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ), üniversite bünyesinde görev yapan yabancı uyruklu bazı akademisyenlerin sözleşmelerinin feshedilmesine dair yapılan spekülasyonlar kamuoyunu yanıltıcı özellikte olduğu belirtildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde (MAÜ) görev yapan 14 yabancı uyruklu akademisyenin sözleşmelerinin feshedilmesi üzerine Bağımsız Üniversite Platformu üyeleri rektörlük binası önünde basın açıklaması yaptı. Eylemin ardından bir açıklama da Mardin Artuklu Üniversitesi'nden geldi.

MAÜ'den yapılan yazılı açıklamada ise üniversite bünyesinde görev yapan yabancı uyruklu bazı akademisyenlerin sözleşmelerinin feshedilmesine dair yapılan spekülasyonlar kamuoyunu yanıltıcı özellikte olduğu belirtildi.

Yükseköğretim kurumlarında yabancı uyruklu öğretim elemanı çalıştırılması esaslarına ilişkin Bakanlar Kurulu kararınca belirlenen ve “İstihdam edilecek yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı dolu öğretim elemanı kadrosu sayısının yüzde 2’sini geçemez” kuralına rağmen bu oranın Üniversitede yüzde 10.32’ye ulaştığı belirtilen açıklamada,  “Üniversitemiz,  Yüksek Öğretim Kurumu tarafından, bu duruma dikkat çekilerek, uyarılmış olup,  ihtiyaç fazlası yabancı uyruklu öğretim üyesi istihdamının azaltılması talep edilmiştir.”  denildi.

Açıklamanın devamında, “Ne yazık ki, yabancı uyruklu öğretim elemanı istihdamı politikası üniversitemizce şu ana kadar yanlış uygulanmış olup yılda sadece bir ya da iki gün Türkiye’ye giriş yapanlara dahi, yıllarca yine tam zamanlı çalışmışlar gibi ücret ödemesi yapılmıştır. Her çeşit bilimsel araştırma, yayın ve akademik faaliyetlerinden faydalanmak hedefiyle yabancı uyruklu çalıştırılmasına esas teşkil eden kriterlerden gerektiği gibi verim elde edilememiş ve mevzubahis 14 yabancı uyruklu öğretim elemanı arasından, üniversitemiz adına şu ana kadar sadece bir akademik yayın yapılmıştır.” ifadeleri kullanıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.