Mavi Marmara şehitleri Diyarbakır'da anıldı foto video

Mavi Marmara şehitleri Diyarbakır'da anıldı foto video

Diyarbakır'da düzenlenen Mavi Marmara Şehitlerini Anma Programında, asıl yükleri mazlumlara el uzatmak olan Mavi Marmara şehitlerinin unutmayacakları vurgulandı.

Diyarbakır’da, Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Temsilciliği’nin Açılışı ve Mavi Marmara Şehitlerini Anma Programı gerçekleştirildi.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen programa Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevvaf Tekruri, Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır temsilcisi Ömer Aytaç, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır temsilcisi Ömer Aytaç yaptı.

“İslam’ın bekası için canını verenler oldukça bu dava ayakta kalacaktır”

Asıl yükleri mazlumlara el uzatmak, ümmeti büyük bir yükten kurtarmak olan Mavi Marmara şehitlerini unutmadıklarını belirten Aytaç, “Mavi Marmara ve onun şehitlerini unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu aziz şehitlerimiz bizim için unutulmayan bir değerdir. Şehadet ise zafere ulaşmanın, ölümü öldürmenin tek yoludur. Şehadet, baş koymanın, kendini adamanın yoludur. İslam’ın bekası için canını verenler oldukça bu dava ayakta kalacaktır.” dedi.

Davet ve Kardeşlik Vakfı olarak kardeşliği ve ümmet davasını düstur edindiklerini söyleyen Aytaç, şu ifadeleri kullandı: “Bizler, yöntem ve metodunda barış, diyalog ve muhabbeti barındıran, adalet ve özgürlüğü temel edinen bir anlayışı benimsiyoruz. Davet ve Kardeşlik Vakfı 3 temel sloganı öne aldı: ilim, ahlak ve hareket.  Bu üç slogan gelişigüzel seçilmemiştir. İslam’da Allah’ın rızasını kazanmak için söylenmelidir.”

Katılımcıların konuşmalarıyla devam eden program, kapanış duasıyla son buldu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.