Mavi Marmara yıldönümünde ‘Özgür Kudüs Yürüyüşü’

Mavi Marmara yıldönümünde ‘Özgür Kudüs Yürüyüşü’

Mavi Marmara gemisine yönelik saldırının altıncı yılında Taksim'de binlerce kişinin katılımıyla ‘Özgür Kudüs Yürüyüşü' yapıldı.

İstanbul Beyoğlu Tünel'den Galatasaray Meydanı'na yürüyen kalabalık, Mavi Marmara saldırısını altıncı yılında protesto etti. Protestoya binlerce kişi katıldı.

İstiklal Caddesi üzerinde açtıkları pankart ve dövizlerle İsrail'i protesto eden kalabalık, cadde üzerinde yer alan Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde de, "Katil Rusya Suriye'den defol" sloganları attı.

Grup daha sonra Türkiye ve Filistin bayraklarıyla, "Filistin yalnız değildir" sloganları atarak eyleme devam etti.

Filistin'e uygulanan ambargonun kaldırılması çağrısı yapılan yürüyüşte , Mavi Marmara Gemesin’de hayatını kaybeden 9 kişinin isimleri okunarak temsili yoklama yapıldı.

İHH’nın öncülüğünde yapılan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da yer aldığı yürüyüşte, İHH Başkanı Bülent Yıldırım bir konuşma yaptı.

Yıldırım, “Dini ne olursa olsun, mezhebi ne olursa olsun masum insanların yanındayız. Zulüm yapan Müslüman ismini de taşısa Esad gibi, Yahudi ismi de taşısa Netenyahu gibi, Hristiyan ismi taşısa Obama gibi çocuklara bomba yağdıran bütün zalimlere karşı tek yürek, tek yumruk bir aradayız. Böylece zalimlere karşı mazlumlara da destek verenleriz biz.” dedi.

“Mavi Marmara Gemisi  müze olsun”

Mavi Marmara’nın Kültür Bakanlığı’na hediye edilerek müze olması önerisinde bulunan Yıldırım, “Mavi Marmara, Filistin yürüyüşümüzün bir parçasıdır. Önemli bir parçasıdır. Bizim yürüyüşümüz Mecsid-i Aksa’dır. Bizim yürüyüşümüz Kudüs’tür. Bizim yürüyüşümüz Irak’tır, Suriye’dir, Doğu Türkistan’dır. Bizim yürüyüşümüz yeryüzündeki tüm mazlumlaradır. Biz bu Mavi Marmara’yı Kültür Bakanlığı’na hediye edelim. Bir tarafa Mavi Marmara katliamını koysun. Bir tarafa Srebrenitsa Katliamını koysun. Bir tarafa Afrika’daki katliamı koysun. Bu Mavi Marmara’da sadece Müslümanlar yoktu. Yahudi ve Hristiyanlarda vardı. Diğer tarafa da Hitler’in katliam görüntülerini koysun. Böylece Hitlerle Netanyahu’nun nasıl dost olduğu nasıl arkadaş olduğu da bir kez daha ortaya çıksın.’’ şeklinde konuştu.

“Ablukayı kırmak için yola çıkmıştı”

Gazze’ye yönelik gerçekleştirilen abluka kalkmadan normalleşmenin sağlanamayacağını ifade eden Yıldırım, “Ne olursa olsun, abluka kalkmadan asla normalleşme olmaz. Bizim düşüncemiz; Siyonizm kalkmadan asla özgürlük olmaz düşüncesidir. Devletlerarası hukuk başkadır deniliyorsa, bize rağmen yapılacak bir şey varsa mutlaka abluka kalkmalıdır. Aksi takdirde Filistin davasına hizmet olmaz. Özür güzel oldu, tamam. Mescid-i Aksa özgür olana kadar, Filistin’de özgürce namaz kılına kadar, yeryüzündeki bütün masumlar selamete erene kadar çalışmaya söz verdik. Çünkü biz Müslümanız.” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Mavi Marmara Gemisi’ne yönelik yapılan baskında hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar okundu. Okunan duaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. (Mehmet Tahir Özsoy, Ahmet karakaş- İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler