Mazıdağı Karadal'a 70 yıl aradan sonra ilk camii

Mazıdağı Karadal'a 70 yıl aradan sonra ilk camii

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Karadal köyünde 70 yıl aradan sonra yapılan ilk camii ibadete açıldı.

MARDİN - Mazıdağı'na bağlı Karadal köyünde 70 yıldır camisi olmayan köye ilk kez cami yapıldı. Köy halkının vermiş olduğu destekle tamamlanan camiinin açılışına Karadal köylüleri, civar köylerden gelen imamlar ve davetliler ile Hür-Dava Partisi Mazıdağı İlçe Başkanı A.Aziz Tuna ve beraberindeki bir heyet katıldı. Camiinin açılışı okunan Mevlidin ardından getirilen salâvat ve tekbirler ile gerçekleşti.

 

Yıllardır çektikleri sıkıntıları anlatan köy halkından Hacı İsmail, "70 yıldır köyümüzde cami olmadığından dolayı köyümüze ne bir imam geldi ne de bizler vakit namazlarımızı cemaatle kılabildik. Oruç ayı mübarek Ramazanda bile ancak kendi imkânlarımızla sadece teravih namazlarımızı kıldırması için fahri bir imam bulur, Ramazanımızı o şekilde köyde büyük evi olan insanların evinde kılarak idare edebiliyorduk. Ölülerimizi yıkamaları için bile civar köylerden imamlar çağırmak zorunda kalıyorduk. Ama elhamdülillah köylülerin sarf ettikleri çabalar ile bu gün kendimize bir camii inşa ettik. Tek dileğimiz en kısa zamanda buraya bir imamın atanmasıdır.

 

Tekrar herkesten Allaha razı olsun. Katkı ve emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyoruz, Allah hepsinden razı olsun inşallah" dedi.

 

Açılışın yapılmasından sonra camide ilk öğlen namazı kılındı. Camii çıkışı bir yemek ikramında da bulunan köy sakinleri, gelen misafirlere ve davetlilere teşekkür ettiler. Verilen yemeğin ardından cemaat ve davetliler Karadal köyünden ayrıldılar. (Erhan Aktimur - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.