Mazıdağı'ında kutlu doğum coşkusu

Mazıdağı'ında kutlu doğum coşkusu

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde “Eşsiz önder Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Mazıdağı’nda Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Eşsiz önder Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Saat 13.00 de Eski müftülük karşısında düzenlenen etkinliğe, Mazıdağı ve köylerinden gelen halk meydana akın etti.

Sunuculuğunu Eğitimci Recep Yetiştiren’in yaptığı etkinlik, Halis Yılmaz hocanın Kur’an tilaveti ile başladı. Kuran tilavetinden sonra Kutlu Doğum tertip komitesi başkanı Harun Dağ, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Kuttu Doğum etkinliğine katılanlara teşekkürlerini sunan Dağ, “Biz bu gün burada, bize şeref ve iftihar kaynağı olan Peygamber efendimizin Kutlu Doğumu için bulunuyoruz. ‘Muhakkak ki Allah Resulünde sizler için güzel örnekler vardır.’ ayetine binaen bizde eşsiz önder Resulullah’ı (sav) hayatımızın her anında örnek almalıyız.” dedi. 

Etkinlik, Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aktekin’in seslendirdiği ilahilerle devam etti. Ardından okunan Mevlid-i şerif ile cezbeye gelenler oldu. Mevlidi şeriften sonra Mazıdağı küçük kız ilahi gurubu seslendirdikleri ilahilerle sahne aldı.

Daha sonra bir konuşma yapan Yahya Oğraş, “Resullullah (sav) dünyaya, kâinata bir güneş gibi doğdu ve sıcaklığı ile hala aramızda taptaze bir şekil de sıcaklığını toplumumuza ve dünyaya vermektedir.”  şeklinde konuştu. 

 

Peygamberin (sav) tartışılmaz bir lider ve önder olduğunu belirten Oğraş, “Bizler de bu eşsiz önder arkasından sahabeler gibi, tabiin gibi, Şeyh Saidler gibi, Hüseyinler gibi, Selahaddin’i kürdiler gibi onun peşinden gideceğiz. Onun önderliği dışında, onun yolu dışında hiçbir önder ve yol istemiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Konuşması ile katılımcıları hem coşturan hem de hüzünleştiren Yahya Oğraş hocadan sonra Mazıdağı ilahi gurubunun söylediği ilahiler ile etkinlik coşkulu bir şekilde devam etti.

Mazıdağı tiyatro ekibinin, Hubeyb bin Adiy’in esareti,  şehadeti ve peygamber sevgisini sahnelediği esnada, izleyicilerin duygulu anlar yaşadığı gözlendi. Ardından Peygamber Sevdalıları Platformunun başlattığı kampanya neticesinde okunan Salavat, Hatim, Yasin ve Tesbihatlar açıklandı.

KDSS de çocuk kategorisinde Türkiye genelinde dereceye giren A. Vahab Yersiz’e, Eğitimci Ekrem Açılan tarafından hediyesi verildi. Ardından Özlem Ajans sanatçıları ilahileri ile tekrar sahne aldı.

Bol bol salavat ve tekbirlerin getirildiği etkinlik Molla Abdullah Tuna’ın bütün Müslümanların özgürlüğü için okuduğu  dua ile son buldu.İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.