Mazıdağı’nda BDP’li Belediyenin İHL hazımsızlığı

Mazıdağı’nda BDP’li Belediyenin İHL hazımsızlığı

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 1.5 yıldır yapım aşamasında olan hastane yolunu genişletmek isteyen BDP’li Belediye, Mazıdağı İmam Hatip Lisesine ait bahçe duvarını izinsiz bir şekilde yıkmak istedi.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 1970’ten beri var olan ve bu halen  Mazıdağı Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kullanılan eski YİBO İlk Öğretim Okulu binasının çevre duvarı, belediyeye ait iş makineleri tarafından  dün saat 16:00 sıralarında izinsiz  olarak  yıkılmak  istendi.

BDP’li Mazıdağı Belediyesinin talimatıyla, öğrencilerin teneffüste olduğu saatlerde iş makineleri okul bahçesine girip, çam ağaçlarına zarar vererek bahçe duvarını yıkmak istedi.Bu esnada öğrencilerin okul müdürüne haber vermesiyle olay yerine gelen okul müdürü Haşim Üre,  ellerinde hiç bir resmi yazı bulunmayan  yıkım ekiplerine müdahale etti.

Okulun müdür yardımcısı konu ile ilgili yaptığı açıklamada,“Yönetmeliğe göre İmam Hatip Lisesine ait olan arsanın devri için Milli Eğitim Bakanlığının  izni gerekmektedir” dedi.

Belediye ekipleri ise tüm uyarılara rağmen, hiç bir izin almadan İmam Hatip Lisesine  ait olan bahçe  duvarının bir kısmını yıktı.

İzin aldıklarını iddia eden belediye yetkilileri, ellerinde izin olmadığı halde duvarı yıkmaya devam edince, olay yerine polis çağırıldı.Polisin gelmesi ile yıkım durduruldu.

Okul idaresi, Mazıdağı Belediyesinde  yıkımdan  sorumlu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yıkım şu anda durdurulmuş durumda.

Alınan bilgilere göre Mazıdağı Belediyesi yol genişletme çalışmaları için ilçe Milli Eğitimi Müdürlüğüne başvuruda bulunmuş, Milli Eğitim Müdürlüğü de durumu Kaymakamlığa iletmiş. Kaymakamlıktan ise, Belediyeye herhangi resmi bir izin belgesi gelmediği halde, Belediye, encümenlerin aldığı karara dayanarak İmam Hatip Lisesinin bahçe duvarını yıkmaya başlamış.

Durumdan rahatsız olan öğrenci velileri de duruma  tepki göstererek "Belediyenin bu davranışının nedeni, yol yapımı değil. Asıl amaçları okulun bahçesinin iki cephesini yıkıp, uyuşturucu  satıcıları, tacizciler ve çetelere okulu ve öğrencilerini savunmasız hele getirmektir.”dedi.

Hatırlanacağı üzere dini kurum ve mekanlara her fırsatta hazımsızlığını sergileyen HDP/BDP ve türevleri,  bölgedeki İmam Hatip Liselerini de hedef almış, birkaç gün önce de Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki İmam Hatip Lisesi’ni, molotoflarla ateşe vermişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.