Mazıdağı’nda lise öğrencilerinde kutlu doğum etkinliği 2015 foto

Mazıdağı’nda lise öğrencilerinde kutlu doğum etkinliği 2015 foto

Mardin’in Mazıdağı İlçesinde Mazıdağı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.

Mazıdağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Mimar Sinan Konferans Salonu’nda Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Programa okul öğretmenleri, öğrenciler ve halk yoğun ilgi gösterdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okul rehber öğretmeni Hakan Özmen‘in yaptığı konuşma ile devam etti.

Peygamberi anlamanın, mesajın bir bütün verilmesine bağlı olduğunu belirten Özmen “Uyandıran Peygamberin, kendini var eden mesajını aktarmamak ya da eksik aktarmak, uyumak isteyen insanların uykusunu artırır, uyanmak isteyen insanların ise uyanmasını geciktirir. Bu tür yanlış yaklaşımlar Hz Peygamberi Buda’dan ve Konfüçyüs’ten öteye geçiremeyecek ve ortaya çarpık Müslüman anlayışı çıkaracaktır. Sosyalist İslam ve hümanist İslam yaklaşımları ise bunun en somut örnekleridir. Bu tür insanlar hayat rehberi olarak İslam’ı değil sosyalizmi ve hümanizmi benimsemişlerdir. Sosyalizme ve hümanizme aykırı görüşleri elbette ki reddedeceklerdir. Bu yanlış ve eksik anlatmanın vahim sonucunu, sorgulamadıkça ve yanlışları sorgulayanları sindirmeye çalışanlara karşı ortak tavır almadıkça Hz Peygamberin mesajını hiçbir zaman anlayamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kürtçe Mevlidin okunduğu program “Gül Sultan” isimli sinevizyon gösterisiyle devam etti. Ardından okul öğrencileri tarafından okunan şiir ve seslendirilen ilahiler duygulu anlar yaşattı. Program okul Coğrafya dersi öğretmeni İbrahim Halil Polat’ın konuşmasıyla devam etti.

Polat, yaptığı konuşmada gençliğe ve Peygamberin etrafındaki gençlere dikkat çekerek Hz Ali’nin Peygamberin duasına 10 yaşında el kaldırdığını ve bu elin ancak şehadetle indiğini, Hz Musab’ın genç yaşta Peygamber aşkı için her şeyden vazgeçtiğini, genç yaşta İslam’ın ilk öğretmeni olduğunu anlattı.

Daha sonra, okul öğrencilerinin “Asr-ı Saadet Döneminde Peygamber Sevgisi” isimli piyesi canlandırmasıyla, katılımcıların duygulu anlar yaşadı.

Okul öğrencileri arasında düzenlenen “Peygamber Sevgisi” temalı kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Program okunan duayla son buldu.İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.