Mazıdağı'ndan Filistin'e sizinleyiz mesajı

Mazıdağı'ndan Filistin'e sizinleyiz mesajı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde faaliyet yürüten Mazıdağı Eğitim-Der öncülüğünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasında Gazze saldırılarını sürdüren İsrail lanetlenirken, Filistin'e sizinleyiz mesajı verildi.

MARDİN - Mardin’in Mazıdağı ilçesinde faaliyet yürüten Mazıdağı Eğitim-Der öncülüğünde kitlesel basın açıklaması düzenlenildi.

 

Kur'an-ı Kerim okunan programda Mazıdağı Eğitim-Der Başkanı Ekrem Açılan Kürtçe bir konuşma yaptı. Basın açıklamasını Cemal Urat okudu.

 

Filistin de Hamas ve El-Fetih’in anlaşmasına dikkat çeken Urat, “En büyük korkusu ümmetin birliği olan Siyonist İsrail Filistin’de Hamas ve El-Fetih’in anlaşarak Filistinli Müslümanların tek parça, tek yürek olmasını kabullenemeyen terör devleti İsrail, vahşi yüzünü bir kez daha göstererek 11 gün önce saldırılara başlamış, yüzlerce kardeşimizi katletmiş, binlercesini yaralamış ve binlerce evi de yerle bir etmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

“Yine Batı dünyası tavrıyla bizleri şaşırtmamış”
BM, ABD ve Batı dünyasının tavrını eleştiren Urat “Saldırılar sonucu paramparça edilen bebeklerin, cansız bedenlerinin görüntüleri dünyanın dört bir yanına dağılarak, vicdan sahiplerinin uykularını kaçırmış olsa da, İsrail dostu emperyalist güç odakları, bu katliamları bir kenara bırakarak İsrail’e füze attığı bahanesiyle Hamas’ı kınamak için sıraya dizilmekten çekinmemektedirler. Sözde dünya barışını korumakla görevli Birleşmiş Milletler ve ABD ise katliamın sorumlusu olarak Hamas’ı ve halkı savunmak için fırlatılan füzeleri göstermektedirler. Yine Batı dünyası tavrıyla bizleri şaşırtmamış, her zaman olduğu gibi ölen, öldürülen Müslüman olunca, sağır, dilsiz ve kör kalmayı tercih etmiştir.” diye belirtti.

 

"Asıl problem”
Müslümanların parçalanmışlığına değinen Urat, asıl sorunun Müslümanların, ümmet olarak harekete geçmemesi ve gerçek düşmanları bırakıp birbirine düşürülmesi olduğunu vurguladı.

 

Basın açıklamasının ardından Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazını kıldıran Abdullah Tuna yaptığı duayla programı sonlandırdı.  (Süleyman Tuna, Erhan Aktumur - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.