Mazlum Der: Gazeteci kaçırma insan hakkı ihlalidir

Mazlum Der: Gazeteci kaçırma insan hakkı ihlalidir

İLKHA muhabiri Ali Adıyaman'ın PKK tarafından kaçırılmasını tepki gösteren MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesi, kişi hürriyetinden yoksun bırakılan Ali Adıyaman'ın bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.

DİYARBAKIR - 27 ağustos 2014 tarihinde saat 13.00 sularında akraba ziyareti için gittiği Silvan’a bağlı Gundê Şao (Dağcılar) köyünde silahlı kişilerce kaçırılan İLKHA muhabiri Ali Adıyaman’dan hala bir haber yok. Acılı ailesi ve meslektaşları Ali Adıyaman’ın bırakılması için umutla beklerken kaçırılma olayına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kaçırılma olayıyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesi, Ali Adıyaman’ının kaçırılmasının bir insan hakkı ihlali olduğunu belirterek bırakılma çağrısında bulundu.

Kaçırılan gazeteci Ali Adıyaman’ın ailesinin daha önce baskılara maruz kaldığı belirtilen açıklamada “Ali Adıyaman'ın kişi hürriyetinden yoksun bırakılması her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez, bu insan hakkı ihlalini kınıyor ve şahsın bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.” denildi.

“Toplumun tüm kesimleri kendi fikirlerini ifade etme ve yayma, fikir ve ideolojileri çerçevesinde örgütlenme haklara sahiptir.” Denilen açıklamanın devamında şöyle denildi: “Hiçbir yapı yahut kurumun kendisi gibi düşünmeyene hakaret etme, baskı kurma ve saldırma gibi bir hakkı olamaz. Kürdistan’da yaşayan farklı ideoloji ve etnik gruplar sosyokültürel zenginliklerdir.

Bu farklılıkların kendi varlıklarını inşa etme ve düşüncelerini yayma hakkı bakidir. Herkes kendisine aykırı görünen tüm yapıların varlığına tahammül gösterebilmelidir. Bu bağlamda; basın yayın yoluyla hedef gösterme ve saldırma, insan alıkoyma, can ve mala zarar verebilecek fiziki saldırı gibi eylemlerin bir yöntem olarak kullanılmasından vazgeçilmesi gerekliliğine olan inancımızı bir kere daha paylaşıyor ve Ali Adıyaman’ın serbest bırakılması çağrımızı yineliyoruz.” (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.