Meal sınavına en çok gençler başvuruyor

Meal sınavına en çok gençler başvuruyor

Kur’an Nesli Platformu tarafından yapılacak meal sınavının hazırlıklarının tamamlandığı Bitlis’te sınava en çok gençlerin başvurduğu belirtildi.

Kur’an Nesli Platformu tarafından 11 Aralık’ta 2’ncisi düzenlenecek meal sınavı için Bitlis’te hazırlıklar tamamlandı.

Kur’an Nesli Platformu üyesi Bitlis BEST-DER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Uysal, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sınav için gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Uysal, “Meal sınavı için il genelinde hazırlıklarımızı tamamladık. Broşürlerimizi astık. Sınavımız iki kategoriden oluşmaktadır. 2000 öncesi doğumlular ile 2000 sonrası doğumlular için bir kitapçık hazırlanmış. Bütün sorular bu kitaptan sorulacak. Meal sınavı denildiği zaman sanki ‘Kur’an’ın tamamından sorulacak, çok zor olacak, içinden çıkılmaz bir durum olacak’ şeklinde anlaşılıyor. Oysaki öyle değildir. Bu sınav için 29 ve 30’uncu cüzler, Hucûrat ve Yasin suresinin meali sorulacaktır. Bu kitabın içerisinden çıkacak sorular kolay olacak inşallah.” dedi.

“Kur’an-ı Kerim huzurdur, nurdur”

Herkesin Kur’an-ı Kerim’in içeriğinden haberdar olmasını amaçladıklarını söyleyen Uysal, sözlerine şöyle devam etti:

“Kur’an-ı Kerim bir nurdur, ışıktır, huzurdur. Toplumları dizayn eden, huzura kavuşturan, nesillerin güvencesini, insanların mallarının, canlarının ve akıllarının güvencesini sağlayan ilahi kitaptır. Toplumumuzun bugünkü durumu göz önündedir. İçinde bulunan çıkmaza çare olarak diyoruz ki, gelin, tekrar Kur’an’a başvuralım. Çocuklarımız ve gençlerimizin Kur’an-ı Kerim ile haşir neşir olmalarını istedik.”

Uysal, çocukların İslam dışı şeylerle aşina olmamasını istediklerini dile getirerek, “İnsanların Kur’an’a sevdası oldukça ve Kur’an yaşandıkça toplumun ne kadar düzeldiğini ve huzura kavuştuğunu hep birlikte göreceğiz. Yeter ki halkımız, toplumumuz bu işe razı olsun, gelip kayıtlarını yapsın ve böyle bir sınav için çalışsınlar.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerin Kur’an’a susadığını görüyoruz”

Sınav sonucuna göre dereceye girenlere çeşitli ödüllendirmeler yapılacağını sözlerine ekleyen Uysal, “Başvuruların birçoğunu gençler oluşturmaktadır. Bu da bizim için sevindiricidir. Gençlerin İslam’a, Kur’an’a susadığı, Müslüman evlatlarının tekrar Peygamber’e sarıldığı ortamın oluştuğunu görüyoruz. Gençlerin kötü, çirkin, İslam dışı tüm ahlaklardan uzak kalma düşünceleri olduklarını görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler