MEB'den "okul yöneticileri işletme mezunlarından seçilecek" iddialarına yalanlama

MEB'den "okul yöneticileri işletme mezunlarından seçilecek" iddialarına yalanlama

MEB, profesyonel yöneticilik kapsamında okul yöneticilerinin işletme ve iktisat mezunları arasından seçileceği iddialarını yalanladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında profesyonel yöneticilik kapsamında okul yöneticilerinin işletme ve iktisat mezunları arasından seçileceği iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında, “profesyonel yöneticilik” kavramı üzerine çıkan haberlere ilişkin açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Eğitim biliminde kullanıldığı şekliyle 'profesyonel yöneticilik' okul yönetiminde görev alan eğitim kökenli yöneticilerin yöneticilikte uzmanlaşması anlamına gelmektedir. Benzer şekilde profesyonel yöneticilik herhangi bir branştaki bir öğretmenin kendi alanında lisansüstü eğitim dâhil, uzmanlaşması anlamını taşımaktadır." denildi.

"İddialar gerçeği yansıtmamakta"

Açıklamanın sonunda, "Bu bağlamda kamuoyunda okul yöneticilerinin işletme ve iktisat mezunları arasından seçileceği ve okul müdürlerinin tamamının değiştirileceği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır." ifadesine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.