MEB liselerde nüfus şartını kaldırdı

MEB liselerde nüfus şartını kaldırdı

MEB, imam hatip lisesi ile anadolu liselerinin açılışı için gereken nüfus şartını kaldırdı.

Resmi Gazete'de "Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) kararına göre, 5 bin nüfuslu ilçelerde imam hatip lisesi, 10 bin nüfuslu ilçelerde ise anadolu lisesi açılabilmesi şartı kaldırıldı.

Bu doğltuda, anadolu lisesi, anadolu imam hatip lisesi, mesleki ve teknik anadolu lisesi, çok programlı anadolu lisesi ve mesleki eğitim merkezinin açılması ve kapatılması, ihtiyaca binaen valilik teklifine bağlı olarak MEB tarafından sağlanacak.

Bu sayılanlar dışında kalan kurumlar ile imam hatip ortaokullarının pansiyonları ve yatılı bölge ortaokulları; valiliğin teklifi, ilgili genel müdürlüğün uygun görüşü üzerine bakanlıkça açılıp aynı usulle kapatılacak.

Anadolu lisesi açılabilmesi için 9'uncu sınıfa kayıt olacak en az 2 şube mevcudunda öğrenci, binada en az 8, en fazla 40 derslik bulunması gerekiyor. Anadolu imam hatip lisesi açılabilmesi için de öğretim binasında en az 8 derslik, öğretim binası içinde veya bahçesinde uygulama mescidi ya da mescit yerinin olması, geleneksel/görsel sanatlar atölyesi ile musiki/müzik dersliği bulunması gerekiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler