Meclis yasama çalışmalarına bugün başlıyor

Meclis yasama çalışmalarına bugün başlıyor

Yaklaşık bir aylık aranın ardından Meclis Genel Kurulu yasama çalışmalarına tekrar başlıyor.

TBMM Genel Kurulu, yaklaşık bir aylık aranın ardından yasama çalışmalarına tekrar başlayacak.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla dün özel gündemle toplanan Meclis Genel Kurulu, bugünden itibaren, OHAL'in uzatılmasının da aralarında bulunduğu üç Başbakanlık tezkeresi için çalışmaya başlıyor.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanlığına sevkedilmesi halinde; OHAL'in 19 Temmuz Çarşamba günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi için çalışacak.

Genel Kurulda ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) geçici görev gücü bünyesinde TSK'nın UNIFIL harekâtına iştirak etmesi hususunda TBMM'nin kararıyla uzatılan izin süresinin, 5 Eylül 2017 tarihinden itibaren 31 Ekim 2018 tarihine kadar yeniden uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi de görüşülecek.

Aynı gün; BM Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde icra ettiği harekat ve misyonlar kapsamında hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe takdir ve tespit edilmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına gönderilmesi, hükümet tarafından verilecek izin ve belirlenecek esaslar çerçevesinde bu kuvvetlerin kullanılması için TBMM'nin kararıyla hükümete verilen izin süresinin 2 Ağustos 2017 tarihinden itibaren 31 Ekim 2018 tarihine kadar uzatılmasına ilişkin yine Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

"Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" da Genel Kurulda görüşülecek konular arasında.

AK Parti ve MHP'nin, 18 maddelik TBMM İçtüzük değişikliğine ilişkin ortak teklifinin görüşmelerine de Meclis Anayasa Komisyonunda bugün devam edilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.