MEDAV, 14’üncü istişare toplantısını Norşin’de yaptı

MEDAV, 14’üncü istişare toplantısını Norşin’de yaptı

Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV), 14’üncü istişare toplantısını Bitlis’in Norşin ilçesindeki Şeyh Abdülkerim Çevik Medresesi’nde yaptı.

Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV), 14’üncü istişare toplantısını Bitlis’in Norşin ilçesindeki Şeyh Abdülkerim Çevik Medresesi’nde yaptı. Kürdistan’da medreselerin önemi ve işlevi hakkında konuşmaların yapıldığı istişare toplantısında, medreselerin ve âlimlerin üzerine düşen tebliğ vazifeleri yerine getirmediklerinden dolayı gençlerin Marksizm ve komünizmin pençesine düştüğü vurgusu yapıldı.

Muş Müftüsünün de katılım gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan kadiri şeyhi Şeyh Abdülkerim Çevik, farklı il ve ilçelerden gelerek toplantıya katılan tüm âlim, molla, medrese müderrisi ve şeyhlere teşekkür etti.

Çevik, şöyle konuştu: “Medrese ilimleri geçmişten günümüze çok zor ve meşakkatli bir şekilde gelmiştir. 20-25 yıla yakındır medreseler biraz nefes aldı. Ama başka engeller meydana geldi.  Son 10 yıldır bir arayış içine girmiştik. Medreselerde gerek ilmi konularda gerekse ahlaki konularda bazı eksikler gördük. Bu eksikleri gidermek için bu vakfı kurduk.” dedi.

Daha sonra konuşan MEDAV Genel Koordinatörü Prof. Dr. M. Halil Çiçek, Moritanya’daki izlenimlerini aktararak resmi kurumların İslam âlimi yetiştirmekten uzak olduğunu belirterek, ümmete dini konularda rehberlik edecek âlimlerin, İslam tarihinde olageldiği gibi ancak medreselerde yetiştirilebileceğini söyledi.

Medreselerde asrın ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edilmesi gerektiğini belirten Çiçek, Medrese müfredatı asrın imkânları ve şartlarına uygun şekilde yeniden düzenlemeye ve dinamizme edilmesi gerektiğini kaydetti.

Daha sonra Muş Müftüsü Alattin Bozkurt, MEDAV Başkanı Tayip Elçi, Molla Raşit Dündar, Suriyeli Âlim Molla Sait, Norşin müftüsü birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından, katılım gösteren âlimlerin fikir beyanında bulunmaları istendi. Toplantı verilen yemeğin ardında sona erdi. (Şükrü Tontaş -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler