Medet Önlü Çeçenlerin Suriye'de savaşmasına karşı olduğu için öldürüldü iddiası

Medet Önlü Çeçenlerin Suriye'de savaşmasına karşı olduğu için öldürüldü iddiası

Aralarında İHD, Mazlum-Der, Kaffed ve Kafkas Vakfı'nın bulunduğu bir grup STK, Medet Önlü'nün Çeçenlerin Suriye'de savaşmasına karşı olduğu için öldürüldüğünü iddia ettiler!

Çeçen asıllı aktivist Medet Önlü'nün  22 Mayıs 2013’te bir suikasta kurban gitmesi aradan geçen 20 ay sonra başka bir amaçla yeniden gündeme getirildi.

Solcu ve muhafazakar bazı STK'lar ve onları destekleyen Mazlum-Der gibi kuruluşlar cinayetin Önlü'nün Suriye direnişine Çeçenlerin katılmasına karşı olduğu için işlendiğini iddia ettiler.

Kafkasya Forumu isimli liberal-sol Kafkasya asıllıların oluşturduğu organizasyonun öncülüğünde kurulan "Medet İçin Adalet"  girişimi tarafından gerçekleştirilen eylemde Kaffed  Başkanı Yaşar Aslankaya bir konuşma yaptı. Aslankaya 20 aydır soruşturmada bir mesafe alınamadığını iddia ederek, Önlü’nün, Çeçenlerin Suriye’de piyon olarak kullanılmasına karşı çıktığını ve cinayetin bu sebeple işlenmiş olabileceğini söyledi. Açıklamaya İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der, Kafkas Vakfı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı da destek verdi.

Kaffed Başkanı'nın iddialarına Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal'da destek vererek, Medet Önlü'nün Suriye'deki savaşa Çeçenlerin gitmesine karşı çıktığını, Çeçenlerin kendi ülkelerinde savaşması için çalıştığını iddia ederek, cinayetin arkasında Önlü'nün bu duruşunun olduğunu ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.