Medrese alimleri Kürt meselesi çalıştayı düzenleyecek

Medrese alimleri Kürt meselesi çalıştayı düzenleyecek

Şark Medrese Alimleri Vakfı, 'Kürt sorunun çözümü ve çözüm süreci' konulu bir çalıştay düzenleyecek.

BİTLİS - Şark Medrese Alimleri Vakfı(MEDAV), ‘Kürt sorunun çözümü ve çözüm süreci’ konulu bir çalıştay düzenleyecek. Tatvan’da 20 Temmuzda gerçekleştirilecek çalıştaya, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in yanı sıra STK yetkilileri, kanaat önderleri, medrese müderrisleri, şeyh ve alimler da katılacak.

 

Yapılacak çalıştayla ilgili İLKHA’ya açıklamada bulunan MEDAV Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, Kürt meselesinin çözümüne ilişkin katkı sunmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

 

Yakışık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalıştay, yıllardır Türkiye’de çözülemeyen ve kangren haline gelen Kürt sorununa ve devam etmekte olan çözüm sürecinin emniyetine yönelik olacaktır. Çalıştay, halka açık olup vatandaşlardan da öneri ve talepler alınacaktır. Ayrıca MEDAV’ın gerçekleştireceği bu çalıştay, katılımcılar yönüyle bölgede bir ilk olacaktır. Çalıştayda birbirinden değerli akademisyenler, kıymetli bölge  alimleri, kanaat önderleri hazırlamış oldukları tebliğleri kamuoyuna sunacaklardır. Çalıştay, açılış oturumuyla başlayıp değerlendirme oturumuyla sona erecektir.”

 

Yakışık, üç oturum şeklinde yapılacak olan çalıştayda, çözüm sürecinin gelişimi ve genel yaklaşımlar, çözüm sürecinin önündeki engeller ve çözüm sürecine yönelik beklenti ve önerilerin ele alınacağını belirtti.

 

Çalıştaya katılacak konuşmacıların listesi şöyle:
-Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Bitlis İl Valisi Orhan Öztürk, Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi (Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Kadri Yıldırım (Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı), Prof. Dr. Halil Çiçek (Yıldırım Bayezid Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Abdurrahaman Adak (Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kürt Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı), Doç. Dr. Mehmet Demirtaş (Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi), Yrd. Doç. Dr. Abdulhadi Timurtaş (Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi), Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu (Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi), Öğretim Görevlisi Kazım Koç (Bitlis Eren Üniversitesi Hizan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi)

 

-Şeyh Abdülkerim Çevik, (Müderris-Kanaat Önderi-Norşén), Erol Özsubaşı (Araştırmacı-Diyarbakır), Fethullah Ayte (Müderris-Kanaat Önderi-Oxın), Haluk Çelebi (Tatvan Kürdî-Der Şube Başkanı), M. Kayser Bildik (Kanaat Önderi-İstanbul), M. Taha BARAN (Müderris-Kanaat Önderi-Batman), Mehmet Alkış (Araştırmacı-Yazar-Gaziantep),Mehmet Raşid Dindar (Müderris-Kanaat Önderi-Van), Nizamettin YAKIŞIK (Müderris-MEDAV Vakfı Genel Sekreteri-Tatvan), Sedat Doğan (Araştırmacı-Yazar-Diyarbakır), Şafi Özperk (Memur-Sen İl Temsilcisi-Batman), Şeyh Abdurrahman Evrensel (Müderris-Kanaat Önderi-Siirt), Şeyh Muaz Oran (Müderris-Kanaat Önderi-Siirt), Şeyh Vefa Özcan (Müderris-Kanaat Önderi-Siirt)  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.