Medrese öğrencileri sınavda ter döktü

Medrese öğrencileri sınavda ter döktü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki medreselerde eğitim gören öğrenciler, Diyarbakır’da gerçekleştirilen seviye tespit sınavında ter döktü.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki medreselerde eğitim gören öğrencilere yönelik Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema) tarafından seviye tespit sınavı gerçekleştirildi.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesindeki özel bir lisede düzenlenen sınav saat 10.00’da başlayıp 11.30’da sona erdi.

Medrese öğrencilerinin ilgi gösterdiği sınav, ‘suyuti ve üstü, şerh’ul muğni ve üstü, avamil ve üstü’ olmak üzere toplam 3 kategoride yapıldı.

Sınav sonuçlarına göre, her kategoriden ilk 3’e giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.

İttihad’ul Ulema Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, insanları ilme teşvik etmek ve medreselere yönlendirmek amacında olduklarını söyledi.

Talep eden her medresenin bu sınava katılma imkânı olduğunu hatırlatan Özer, “İttihad’ul Ulema olarak bu tür sınavlara geçen sene başladık. Bu, İttihad’ul Ulema’nın düzenlediği 2’nci sınavdır. Medreselerdeki öğrenciler, okudukları ilim alanına göre sınavdan geçiyorlar. Öğrencilerin okudukları ilimlerde seviye tespiti yapıyoruz. Biz, sadece bu işin organizasyonunu yapıyoruz ve soruları hazırlatıyoruz. İsteyen her medresenin bu sınava katılma imkânı var. Medrese alanında böylesi sınavlar Türkiye’de aşağı yukarı ilktir. Bu sınavları önümüzdeki dönemlerde genişleterek geliştirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

İttihad’ul Ulema Kurucu Üyesi Molla Abdurrahman Özekinci, medreseler arasında yaklaşık 100 yıldır bu tür sınavların yapılmadığını dile getirdi.

Düzenledikleri sınavın medreselerin geleceği açısından önemli olduğunu ifade eden Özekinci, şunları söyledi:

“Bu ilktir ve bundan dolayı ümit var oluyoruz.  İnşallah medreselerin geleceği itibariyle hayırlı bir iş olacak. Bu sınavlar medrese ilimlerini tahsil noktasında önemli bir unsur olacaktır. İnşallah ileride bu iş yayılacak ve Türkiye geneli medreseler arası sınava dönüşmüş olacak.”

Seviye tespit sınavının kendileri için yararlı olduğunu belirten medrese öğrencileri ise “İttihad’ul Ulema’nın düzenlediği sınava katıldık. Sınav öncesinde heyecanlıydık ama soruları gördükten sonra heyecanımızı yendik. Sorular genel itibariyle kolaydı. Sınavı gerçekleştirenlerden ve sınava katılanlardan Allah razı olsun.” şeklinde konuştular. (Hamza Adiyaman-İLKHA)




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.