Mehdi Eker’den Diyarbakır’da mezarlık ve taziye ziyareti

Mehdi Eker’den Diyarbakır’da mezarlık ve taziye ziyareti

Bayram ziyareti için Diyarbakır’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker Bismil ilçesinin Tepe mahallesinde bulunan ve iki hafta önce PKK’liler tarafından etrafına patlayıcı tuzaklanan aile kabristanını ziyaret etti.

Diyarbakır’a bayram ziyareti için geldiği Bismil ilçesinin Tepe mahallesinde bulunan ve iki hafta önce PKK’liler tarafından etrafına patlayıcı tuzaklanan aile kabristanını ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, ziyareti ile ilgili bilgi basına verdi.

Eker, ”Bugün arife günü. İlk önce tüm Müslümanların bayramını kutluyorum. Ben Bismil Tepe’de doğdum. Her bayramda aile kabristanı ziyaret ederim. Bizim buraya geleceğimizi hesaba katarak, Buradaki akrabalarımla dostlarımla bayramlaşırım. Buraya kadınıyla çocuğuyla yüzlerce kişi ile geliriz, benim abimin ve annemin mezarların etrafına 5 noktaya 8 mutfak tüpüne yerleştirilmiş, toplamda 640 kg patlayıcı yerleştirmişlerdi. Burada sadece bana değil yüzlerce insanın hayatına kast edilmiş hain bir katliam planıydı.” dedi.

“PKK en büyük zararı Kürtlere verdi”

“Kürt ve Kürtlerin geleneğinde böyle alçak, haince katliam planları olmaz.” Diyen Eker, “PKK zihniyeti bu saldırılarla en büyük zararı Kürt milletine verdi şuan da vermeye de devam ediyor. DAİŞ nasıl Müslümanlara zarar veriyorsa, FETÖ nasıl Türkiye’ye zarar veriyorsa PKK da Kürtlere zara veriyor. PKK’nin ne Kürtlerin örfüyle, ne Kürtlerin âdetiyle ne Kürtlerin değerleriyle hiçbir ilişkisi yok.“  ifadelerini kullandı.

Bu can Allah’ın emanetidir”

Eker konuşmasında,  “Bu can Allah’ın emanetidir. Cenabı Allah elbet bir gün bu emanetini alacaktır. Ne şekilde, kimin eliyle, hangi vasıta ile, bir hastalıkla mı bir bombayla mı nasıla alacağını ancak Allah bilir. Ama masum çocukların, günahı olmayan kadınların hayatına kast etmek çok canice bir rezilliğin, bir ahlaksızlığın versiyonudur. Bu tür eylemler, Milletimize bayramları zehir etmeye çalışan bu örgüt ve örgüt mensuplarının başkalarının uşaklığını yaptığının bir belgesidir.  Örgüt mensubu bir kısmı Kürt olabilir ama, bunlar asla Kürtleri temsil etmezler. Bunlar sadece kendi ve yandaşlarının temsilciliğini yaparlar. Bu ülkede tüm vatandaşlarımız birbirleriyle yaşarken Türkler ve Kürtler arasında hiç sorun olmadı. Terör örgütleri,  kurdukları tuzakların içinde boğulacaklar.” diye konuştu.

 Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç  ile birlikte Tepe mahallesindeki bir taziyeye ziyaretinde bulunduktan sonra  Diyarbakır’a geçti. (Aydın Bal- İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.