Mehmet Faraç'a 'Hizbullah'a iftira' cezası

Mehmet Faraç'a 'Hizbullah'a iftira' cezası

Yıllarca Hizbulla Cemaati üzerine yaptığı yalan yanlış analizlerle basında yer edinen Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Faraç'a Hizbullah davası sanığı hakkında asılsız iddialarda bulunmaktan 10 bin Tl tazminat cezası verildi.

Hizbullah davası kapsamında yargılanan Veysi Kavan hakkında asılsız iddialarda bulunan Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Faraç, 10 bin TL tazminata mahkûm oldu. Hizbullah davası tutuklularından Veysi Kavan, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Hizbullah'ın üst düzey yöneticileri arasında olduğu iddiasıyla yargılandı.

6 yıl 4 ay cezaevinde yattıktan sonra Yargıtay'ın mahkeme kararını bozması sonrası 2000 yılında serbest kalan Kavan, ilerleyen günlerde tekrar tutuklandı ve tekrar serbest kaldı.


Mehmet Faraç'tan iftira içerikli çirkin yazı

Mehmet Faraç, 6 Ekim 2011 tarihinde Aydınlık gazetesinde yazdığı, "Cittaslovv!." başlıklı yazıda, henüz yargılama aşamasında olan Veysi Kavan hakkında asılsız iddialarda bulundu. Faraç, "Veysi Kavan da işte bu taktiklerle kanlı eylemler yapan Hizbullah'ın yüzlerce tetikçisinden biriydi... Ancak Kavan'la ilgili iddialar diğer örneklerinden çok daha dehşet vericiydi!.. O gözü kara tetikçi, kimi kaynaklara göre 100 kimilerine göre ise tam 156 cinayete katılmakla suçlanıyordu!.. Karıştığı eylemlerden biri de, eski HEP milletvekili Mehmet Sincar'ın 1993'te Mardin'de öldürülmesiydi" yazdı.

Veysi Kavan ise Mehmet Faraç tarafından şahsına yönelik hakaret ve ağır suçlama sebebiyle suç duyurusunda bulundu ve bunun sonucunda Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Esas No: 2014/239 numarasıyla dava açıldı. Mehmet Faraç davanın son duruşmasında 10 bin TL tazminata mahkûm edildi.

Kavan: Faraç yüzünden büyük mağduriyetler yaşadım

Mehmet Faraç'ın mahkûm olmasıyla ilgili konuşan mağdur Veysi Kavan-, "Aydınlık yazarı Mehmet Faraç'ın makalesinde bir linçe maruz bırakıldım. Oysa kendini bu ülkenin aydınları olarak gösteren köşelerinde iftira, tehdit ve şantajla bir yerlere varan yazarların, uğradığım haksızlıkları dile getirmesini beklerdim. Ben cezaevindeyken ilk çocuğum dünyaya geldi. 6 yaşına kadar baba sevgisinden mahrum bırakıldı. Rahmetli babam, başıma gelen bu olayların kahrından felç geçirdi. Yıllarca yatakta yaşamak zorunda kaldı. Ben cezaevindeyken hayatını kaybetti" dedi. (Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.