Mehmet Gökgöz: “Başbakan ile Ankara’da görüşeceğiz”

Mehmet Gökgöz: “Başbakan ile Ankara’da görüşeceğiz”

6-7 Ekim’de katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla yaptıkları görüşmeyi anlattılar. Aileler Davutoğlu ile Ankara’da tekrar görüşeceklerini belirtiler.

PKK/HDP yandaşları tarafından barbarca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Diyarbakır Valiliği’nde görüşürken, Başbakan ailelerle daha detaylı görüşmek için Ankara’ya davet etti.

Katledilen Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz ve Cumali Güneş’in kardeşi Zülküf Güneş, yapılan görüşme hakkında İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundular.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla Diyarbakır Valiliğinde yaptıkları görüşmeye değinen Mehmet Gökgöz, “Başbakan ile görüşmemizde kendisine mağdur olduğumuzu söyledik. Başbakan ile konuşurken bizi Ankara’ya davet etti ve bize, gelin Ankara’ya orada daha rahat konuşuruz. Programının yoğun olduğundan dolayı tek tek ilgilenemediğini ama Ankara’ya gitmemiz halinde daha rahat bir ortamda konuşabileceklerini söyledi.” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ile görüştüğünü belirten Gökgöz, İslami davadan dolayı ceza evinde olanların yeniden yargılanmaları için talepte bulunduğunu söyleyerek şunları ekledi: “Özelikle Yahya Boylu’nun yüzde 99 özürlü olduğunu, babası Fikri Boylu’nun üzerine iftira atılarak ceza evine atıldığını ve ona bir çare bulmalarını ve tekrar mahkemeye çıkarılıp yeniden yargılanması istedim. Bunun üzerine kendisi de bu konudan haberdar olduğunu ve konuyla ilgili gerekenleri yapacaklarını söyledi. Ayrıca, geçmişten bu yana İslami kimliklerinden dolayı ceza evinde bulunan insanların olduğunu ve bunların mağdur edildiklerini hatırlattım.”

Ankara’ya gittiğinde başkalarının da ciğerinin yanmaması için gerekenin yapılmasını isteyeceğini dile getiren Gökgöz, “Sokakların temizlenmesini, kimsenin mağdur olmamasını ve katillerden yakalanmayanların da yakalanması için talepte bulunacağız. Bizim ciğerimiz yanmış, başkalarının ciğeri yanmasın.” dedi.

Şehit Cumalı Güneş’in ağabeyi Zülküf Güneş ise Davutoğlu’yla yaptıkları görüşmeden şunları aktardı: “Bugüne kadar bu konu ile ilgili kimse bizi ziyaret etmedi. Konu ile ilgili detaylı bilgi alamadığımızı, kardeşim faillerini yakalanmadığını ve bu konu ile ilgili bize yardımcı olmasını istedik. Batman’da programı olduğu için şehit ailelerini ziyaret edemediğini söyledi. Biz de kendisiyle detaylı bir şekilde konuşamadık. Ankara’ya gidip görüşeceğiz. Onlardan gelecek haberi bekliyoruz. Buradaki yetkililerin, milletvekillerin veya bakanların, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geldiği ana kadar, bizimle ilgilenmedikleri ve ağabeyimin öldürülmesi ile hiçbir açıklamanın yapılmadığını da Başbakan’a ilettik.”

Ankara’da daha ayrıntılı görüşeceklerini belirten Güneş, “Aradan 5 ay geçmesine rağmen kardeşimi şehit edenler yakalanmadı. Kardeşimin şehit olduğu yerde mobese ve alışveriş merkezine ait kameralar mevcut ve alışveriş merkezinin olduğu binadan ateş ediliyor. Başbakan’a bu yapılan vahşetin sıradan olmadığını ve bu olayın insanların aklında kalabilmesi için şehitlerin adının unutulmaması için gerekenin yapılmasını isteyeceğiz.” dedi. (İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.