Mehmet Yavuz: Apoizm Kemalizm’in projesidir

Mehmet Yavuz: Apoizm Kemalizm’in projesidir

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Apoizm’in Kemalizm projesi olduğunu ve Kemalizm’in Kürtlere 80 yılda veremediği zararı 10- 15 senede verdiğini söyledi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, HÜDA PAR Midyat teşkilatının düzenlendiği “Kürt meselesine İslami Bakış ve Çözüm Süreci” konferansında önemli açıklamalarda bulundu.

Konferansa Araştırmacı Yazar Mahmut Kılınç, HÜDA PAR Mardin il Başkanı Şehmus Akman, AK Parti Midyat eski ilçe Başkanı Hüseyin Çelebi, AK Parti Midyat ilçe yönetim kurulu üyesi Abdulvahap Arbağ, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Oyun büyük!

Programda konuşan Yavuz, Kürtlere büyük bir oyun oynandığını belirterek, "Kemalist sistem diyor ki, Ben bunların çarşafına ve örtüsüne el uzatıyorum. Sarıklarına el uzatıyorum, medreselerini kapatmaya çalışıyorum tabii ki karşımda bir muhalefet olacak, bana karşı çıkanlar olacak, o zaman bari bana karşı çıkanları bir kapıdan çıkarırken öbür kapıdan sistemin içerisine alayım. Tekrar kurduğum sistemin içinde benim kontrolümde olsunlar. İşte bu şekilde sosyalizmi ürettiler. Kürt sosyalizmi o şekilde ortaya çıktı. Ve onları eğitmeye başladılar. Dedelerinin sarıkları yakılırken öfkeye kapılan gençler, bizatihi kendileri sırf sakallı, sırf sarıklı olduğu için insan öldürmeye başladılar. Ninelerinin çarşafına uzanacak elleri kıracak olan gençler, o ninelerin torunları kızlar, Kürdistan’ın göbeğinde, şeriatla, İslam'la mezcolmuş bu pak ve mübarek şehirlerde çarşafla alay ettiler. Çarşafa zincir taktılar. Bu köleliğin sembolüdür dediler. Bin yıldan beridir kadını namus olarak gören, namus için kavga veren bu Kürt halkına öyle bir nesil yetiştirmeliydiler ki, "em jının em na namusa kesina" dedirtecekler ve dedirttiler. Büyük bir oyun bu, Kemalizm’in 80 yılda yapamadığını 10 yılda 15 yılda Apoizm’e yaptırdılar. Apoizm Kürdistan’daki Kemalizm projesidir. Ve bu proje hızlı bir şekilde ilerliyor. Kemalizm bizi bozmak için bunu yaptı. Oyun büyük.” dedi.

Ey devlet! Süreci alimlerin önderliğindeki Kürtlerle yürüteceksin

HÜDA PAR olarak çözüm sürecini desteklediklerini vurgulayan Yavuz, “Biz HÜDA PAR olarak diyoruz ki, çözüm süreci başlasın şu dağa çıkmış, çıkarılan gençler de gelsin evlerine, silahsızlanma olsun. Ama Ey devlet süreci alimlerin önderliğindeki Kürtlerle yürüteceksin. Bu halkın gerçek temsilcileri dindarlardır. Kürdistan bölgesi Arapların, Kürtlerin hatta gayri Müslimlerin yaşadığı bir bölgedir. Bizim aramızda İslam neyi emretmişse onu hükmetmişiz. Bizim komşularımız da bizim gibi olmuş. Ramazan ayında oruç tuttuğumuzu bildiklerinden gayri Müslimler sıkı sıkıya tembih etmişlerdir. Sakın ola! Bir şeyler yemeyin içmeyin komşularımız Müslümandır diye. Biz de aynı güzelliği onlara karşı işlemişiz, zaten bir problemimiz yok. Yüzyıllar boyunca biz bu şekilde yaşamışız. Gelin bunu bir daha yapalım. Gidip adresi Brüksel’de, Londra’da Paris’te aramayın. Gelin İstanbul’da, Diyarbakır’da, Mardin’de arayalım.” ifadelerini kullandı.

Sadece onlarla konuşarak çözemezsiniz

Hükümete seslenen Yavuz, "Çarşafa savaş açan, medreselere savaş açan, fakihlere kurşun sıkan, bunlar bizi geri bırakmıştır diyen, 6- 7 Ekim tarihlerinde Kur'an'ı yakan, bu Kur'an bizi geri bırakmıştır diyen, Kur'an'ın üzerinde tepinen, velev ki öz evlatlarımız akrabalarımız dahi olsa bizim İslam’ımızdan, Kur'an'ımızdan uzak olan bu insanlarla tek başına bu meseleyi görüşemezsin, çözemezsin. İşte çözemiyorsun.” dedi. (Adnan Oğuz - İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler