Mekke ve Medine işgal altındadır

Mekke ve Medine işgal altındadır

Geçen hafta vefat eden bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdullah Akdeniz, vefatından hemen önce yaptığı bir konuşmasında, Mekke ve Medine’nin işgal altında olduğunu söylüyor.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde ikamet eden bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdullah Akdeniz, vefatından hemen önce yaptığı bir konuşmasında İslam ümmetine çağrıda bulunarak, "işgal altında olan Mekke ve Medine’nin kurtarılması gerektiğini" dile getiriyor.  

"Haremeyn Şerifeyn işgal altındadır"

80 yaşında vefat eden bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdullah Akdeniz, kendisini ziyaret edenlerle yaptığı anlaşılan sohbette, İslam ümmetinin en önemli sorunlarından birinin işgal altında olan Mekke ve Medine’nin kurtarılması olduğunu vurgulayarak şunları dile getiriyor:

“5-6 yıl önce Mekke’ye umreye gittim. Baktım Suudi Arabistan diye bir devlet yok. Suud ailesi orada istediğini yapıyor. Hatta bazıları dediler ki 'Suudiler kendileri hakkında konuşanları aileleriyle birlikte ortadan kaldırıyor. Ne yaptıklarını, nereye götürdüklerini bilmiyoruz.' Suudi Arabistan gerçek bir İslam devleti değildir. Türkiye’ye döndüğümde buradaki arkadaşlara söyledim, dedim ki 'Benim kuvvetim olsa ya da bir yetkim olsa veyahut söylediğim şey para etse önce Haremeyn'i Şerifeyn’i yani Mekke ve Medine’yi Suud ailesinden kurtaracağım. Kudüs, Kudüs diyorsunuz ama bir şeyler yapmıyorsunuz. Haremeyn Şerifeyn işgal altındadır. Önce bunları kurtarmak lazım.' dedim. İngilizler buralardan gittikten sonra kendi yerlerine Suud ailesini Necid çölünden getirip ülkenin başına koydular. Dediler ki ‘Yaptığımızı yapacaksınız, bizim vekilimizsiniz buradaki Müslümanlara yüz vermeyeceksiniz.’ İşte o zamandan beri devam ediyor Suud krallığı.”

Molla Abdullah Akdeniz kimdir?

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdullah Akdeniz (80), geçtiğimiz perşembe günü kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Akdeniz, başta Solhan olmak üzere imam hatip olarak görev yaptığı yerlerde verdiği derslerle yüzlerce talebe yetiştirdi.

Akdeniz, İslami hizmetlerinden dolayı 12 Eylül askeri darbesinden sonra devlet tarafından sürgüne gönderilen âlimler arasındaydı.

Kendi döneminde bütün zorluk ve sıkıntılara rağmen gittiği her yerde öğrencilere Arapça ve İslami ilimler vermeye devam eden Akdeniz, medrese eğitiminin yaygınlaşmasına önemli katkılar sundu.

Bölgede saygı ve hürmet gösterilen âlimlerden olan Molla Abdullah Akdeniz, halk arasında meydana gelen küskünlük ve ihtilafları çözmede arabulucu olarak başvurulan önemli bir şahsiyetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.