​Mekke'nin Fethi bizim için çok önemli bir hadisedir

​Mekke'nin Fethi bizim için çok önemli bir hadisedir

​Gaziantep’te Mekke’nin Fetih yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Eğitimci-İlahiyatçı Muhammed Ali Aydın, Mekke'nin fethinin Müslümanlar için çok önemli, kıymetli bir hadise olduğunu söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şubesi tarafından Mekke'nin Fethinin 1388'nci yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi. Vatandaşların yoğun bir katılım gösterdikleri programda konuşan Eğitimci-İlahiyatçı Muhammed Ali Aydın, bir taraftan Mekke'nin fethi ihya edilirken diğer taraftan da topumun ifsadı için geleceğimizin teminatı olan gençliğin ifsat edildiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonunda “Mekke’nin Fethi” programına, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, AGD Bölge Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, AGD Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan ile siyasi parti ile STK’ların temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, açılış ve selamlama konuşmaları ile devam etti. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan, yaptığı açılış konuşmasında, “Biz ‘yılbaşı gecesi eğlencesi’ adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz.” dedi.

“Fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz”

Her yıl “Mekke'nin Fethi” programını Türkiye'nin birçok noktasında düzenledikleri programlarla ihya ettiklerini anımsatan Fidan, “Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir Mekke İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ve miladi yıldönümünü ya da fethin sadece kronolojisini konuşmadan daha çok fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Koordinatörü Mehmet Fatih Evyapan ise vatandaşlara yılbaşı etkinliklerine katılmayıp “Mekke'nin Fethi” programına geldikleri için teşekkür etti.

“Fetih ruhunu kaybederseniz şehirlerinizi de kaybedersiniz”

İslam’ın bu topraklara kolay gelmediğine dikkat çeken Evyapan, “Mekke'nin Feti'nin kutluyoruz. Sonra aradan belli bir zaman geçti, Hazreti Ömer, içerisinde bulunduğumuz bu toprakları Bilad-ı Şam’ı fetih ettiler, İslam toprağı yaptılar. Yetmedi buralara kadar ecdat geldi. Malazgirt’te fetih edildi ve yetmedi İstanbul fetih edildi. Yetmedi Roma'ya doğru ecdat Viyana kapılarına kadar gitti. Burada bir ruh var ve bu ruhun adı fetih ruhudur. O ruhu ile giderseniz her şeyi kendinize benzetirsiniz. O kadar samimiyet ile tek tek fetih edilen bu şehirlerimiz tek tek elimizden gidiyor. Toprak ayağımızın altından kayıyor. Bağdat'ımız, Şam'ımız gitti. Sana’mız gidiyor. Bütün şehirlerimiz gidiyor. Fetih ruhunu kaybederseniz şehirlerinizi de kaybedersiniz.” şeklinde konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-İlahiyatçı Muhammed Ali Aydın ise Mekke'nin fethinin Müslümanlar için çok önemli, kıymetli bir hadise olduğunu söyledi.

Bu gecenin Mekke'nin fethi gecesi olduğunu belirten Aydın, bu gecenin birilerinin empoze ettiği gibi yılbaşı gecesi değil, ömrümüzden eksilen ahrete doğru yaklaşılan bir gün olduğunu ifade etti.

“Mekke'nin fethi bizim için çok önemli ve kıymetli bir hadisedir”

Aydın, “Biz de bu çalışmayı neden yapıyoruz? Çünkü Mekke'nin fethi bizim için çok önemli ve kıymetli bir hadisedir. Aynı zamanda bu çalışmayı yapmamızdaki en büyük amaçlarımızdan bir tanesi de bugün burada biz bu çalışmayı icra ederken başka taraflarda ‘yılbaşı eğlencesi’ adı altında tertip edilen içki, kumar, fuhuş ve uyuşturucu masalarının kurulduğu bir ortamdan bahsediyoruz. Biz bugün burada bu çalışmamızı neden yapıyoruz? Onların ortaya koymuş oldukları ifsada karşı bu çalışmayı yaparak bir ıslah hareketi yapmak için bu çalışmamızı yapıyoruz. Bizler, ‘bir insanın kurtuluşuna vesile olan bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olur’ düsturu ile bu çalışmamızı icra ediyoruz. Onların bu ifsadına karşı, onların bu toplumu yok etmesine, yok etmeye çalışmasına karşı bizler de bu toplumu yeniden ayağa kaldırmak için bu çalışmamızı bugün burada ve tüm Türkiye'de icra etmeye gayret gösteriyoruz. Onlar yılbaşı safsatasıyla, başka çalışmalarla ve organizasyonlarla bu milleti yok etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Biz de bugün buradan haykırıyoruz ve diyoruz ki; bu milleti ortadan kaldırmak için ne kadar çok program yaparsanız yapın, bu milleti ifsat etmek için ne kadar çok çalışma ortaya koyarsanız koyun ve bu milletin imanını elden almak için de ne kadar çok gayret gösterirseniz gösterin bu millet bin yıl İslam’a hizmet etmiştir, İslam'a hizmet etmeye de devam edecektir. Hesabınızı buna göre yapın diyoruz.”diye konuştu.

Mekke'nin fethinin Müslümanlar için çok büyük manalar taşıdığına işaret eden Aydın, şunları söyledi:

“Çünkü Mekke’yi fetih eden o ordunun komutanı âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammet Mustafa (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) efendimizdir. Yine ordunun askeri ‘benim sahabelerim gökteki yıldızlar gibidir ve hangi birine tutunursanız kurtuluşa erersiniz’ demiş olduğu sahâbeyi kiram efendimizdir. Elbette bir ordunun komutanı peygamberimiz olursa ve bir ordunun askeri sahâbeyi kiram olursa elbette o fetih bizim için çok büyük manalar taşır.”

Program ilahi sanatçısının seslendirdiği ilahilerin ardından, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen "Siyer-i Nebi" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ve yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler