Mekke'nin fethi Diyarbakır'da kutlandı

Mekke'nin fethi Diyarbakır'da kutlandı

Mekke'nin fethinin bin 388'inci yıldönümü münasebetiyle Diyarbakır'da "Mekke'nin Fethi Programı" düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi tarafından, Mekke'nin fethinin bin 388'inci yıldönümü münasebetiyle "Mekke'nin Fethi Programı" gerçekleştirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mekke'nin fethi hakkında hazırlanan sinevizyon gösterimiyle devam eden programın açılış konuşmasını AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin yaptı.

Geleneksel olarak düzenledikleri bu programı Türkiye genelinde yaklaşık 600 noktada yaptıklarını bildiren Ergin, yılbaşı eğlencesi adı altında dayatılan kötülüklere karşı olduklarını vurguladı.

Ergin, "Aynı inancı paylaşan her renkten ve her ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renk ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Aynı şekilde yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini, aile oluşturma ve nesil koruma hakkını, mülkiyet edinme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilmez haklar olarak kabul ediyoruz. Biz, özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak gören, kendinden olmayan, ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız." dedi.

Yılbaşı eğlenceleri adıyla dayatılan kötülüklere karşı tavır alınması gerektiğini dile getiren Ergin, "Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke'nin Fethi Programı, bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir. Diğer taraftan biz, yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluna inanıyoruz. Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle bulunuyor oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya koyulmasıdır." ifadelerini kullandı.

Ses sanatçısı Yusuf Didar'ın ilahi ve ezgileriyle devam eden programın sonunda, AGD'nin "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" sloganıyla gerçekleştirdiği Siyer-i Nebi Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler