Meksika'da petrol hattı patlamasında ölü sayısı artıyor

Meksika'da petrol hattı patlamasında ölü sayısı artıyor

Meksika'da akaryakıt hırsızlığının ardından petrol boru hattında meydana gelen patlamada ölenlerin sayısının 85'e yükseldi.

Meksika Sağlık Bakanı Jorge Alcocer, petrol boru hattında meydana gelen patlamada ölenlerin sayısının 85'e yükseldiğini açıkladı.

Alcocer, 58 kişinin daha Hidase'de hastaneye kaldırıldığını, durumu ağır olanların ise özel tedavi için Mexico City'ye sevk edildiğini söyledi.

Hidalgo eyalet savcısı, ölenlerden 54'ünün tamamen yanması nedeniyle kimliklerinin tespit edilemediğini bu nedenle DNA analizi gerektiğini belirtti.

Başsavcı Alejandro Gertz, patlamaya neden olanları bulacaklarını söyledi.

Hırsızların yakıt çalmak için boru hattını delmesinin ardından 800 kişi yakıt almak için alana akın etmiş ve patlama meydana gelmişti.

Patlama Tula-Tucpan boru hattında gerçekleşmişti. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, olay hakkında soruşturma başlatmış, mağdurlara devlet yardımı yapılacağını belirtmişti.

Obrador, halk arasında akaryakıt hırsızlığına karışanları cezalandırmak yerine, onlara alternatif gelir kazanma yolları arayacağını da söylemişti.

Meksika akaryakıt hırsızları nedeniyle her yıl en az 3 milyar dolar kayba uğruyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler