Memur olabilmenin hayali ile KPSS’ye girdik

Memur olabilmenin hayali ile KPSS’ye girdik

Türkiye genelinde bir milyon 234 bin 617 adayın katıldığı KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu Gaziantep’te heyecanla başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de büyük bir heyecanla başladı.

KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna bir milyon 234 bin 617 aday katılıyor.

KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna girecek olan adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. Adaylara, 120 soru için 130 dakika süre veriliyor.

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı, saat 10.00'da başladı.

Adayların sınava girecekleri yer bilgisini gösteren "Sınava Giriş Belgesi, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri" dışında yanlarına hiçbir şey getirmelerine izin verilmedi. Sınava, üzerlerinde salona alınması yasak olan eşyalarla gelenler, eşyalarını 4 lira karşılığında emanetçilere bırakmak zorunda kaldı.

KPSS sınavı için belirlenen okullarda adaylar üzerleri arandıktan sonra kontrol altında okula alındı.

130 dakika sürecek olan sınavda adaylar içeride ter dökerken, yakınları ise dışarıda dua ettiler. Sınava giren bazı adayların, sınava eşleri ve çocukları ile birlikte geldikleri görülürken, bazı adaylara ise anne ve babaları eşlik etti.

10.15'te başlayan sınavda adaylara, 120 soru için 130 dakika süre verildi. 130 dakika sürecek sınavda adaylar sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk edemeyecek.

Memur olabilmenin hayali ile KPSS’ye girdiklerini belirten adaylar, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

“Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun”

Şu ana kadar 5 defadır KPSS’ye girdiğini belirten Abdulkadir Mercan, “Yani bu konuda deneyimimiz var. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin. Çalışan ile çalışmayan bir olmasın. İnşallah bu sınav çalışanlar için ve bizim için de iyi geçer. Bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” dedi.

Memur olabilmenin hayali ile KPSS’ye girdiğini belirten Murat Taş ise “Benim sınava ikinci girişim olacak. İktisat mezunuyum. İnşallah bu sene geçeceğimi düşünüyorum. Bu sınava girecek olan bütün adaylara başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha önce de KPSS'ye girdiğini, ancak kazanamadığını ve bu defa sınava çok iyi hazırlandığını ifade eden Mustafa Nusret Kurt ise şunları söyledi:

“Kendimi bildim bileli sınava giriyorum. Bugün inşallah bir yıllık emeğimizin karşılığını alacağız. Biraz heyecanlıyız. Gece uyuyamadım. Daha önce de KPSS'ye girmiştim ama ilk defa bu şekilde iyi hazırlıklı geliyorum. Şu an inşallah komiser yardımcılığını bekliyorum. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Ama ben bu eğitim sistemini yanlış buluyorum. Çünkü bir insanın hayatı sınava bağlanmamalıdır.”

“İnşallah kazanana kadar sınava gireceğiz”

10 yıldır KPSS’ye girdiğini belirten Zehra Çukadar da “2008 yılından beri KPPS’ye giriyorum.  Her sene tek umudumuz kazanmak. Tabi biraz fazlasıyla emek vermek lazım. Şartlar zor olduğundan dolayı çok zorlanıyorum ama yine de sınava gireceğiz, inşallah kazanmaya çalışacağız. İnşallah kazanana kadar sınava gireceğiz.” şeklinde konuştu.

Özel bir sektörde çalıştığını ancak daha iyi bir alan hedeflediği için KPSS’ye girdiğini belirten Yakup Doğan ise “İnşallah sınava gireceğiz. Hakkımızda ne hayırlı olanı ne ise o olsun ve sınava giren bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bugün de kendimi denemek için sınava giriyorum. Aldığım puana göre farklı bir bölüm düşünüyorum.”diye konuştu.

Resul Kurt da “KPSS lisanstan ilk defa sınava gireceğim. Biraz heyecanlıyım. Sınava giren diğer arkadaşlara da başarılar dilerim. KPSS'de 35 yaş sınırı koydular. Şu anda 42 yaşındayım. Her ne kadar yaş sınırı varsa da ben yine de elimde puanım olsun diye sınava girmek istiyorum.” dedi.

“Onlar sınavda biz de burada heyecanlıyız”

Sınava giren çocuklarına destek olmak için okula geldiklerini belirten aday yakınları ise herkesin emeğinin karşılığının almasını istediklerini belirttiler.

Oğlunun sınav heyecanına ortak olmak istediği için sınav yerine geldiğini belirten Aziz Ataoğlu, şöyle konuştu:

“Çocuğum üniversite mezunu. Bugün KPSS’ye girecek. Kendisine ve bütün arkadaşlarına başarılar diliyorum. Çocuklar okuyorlar, 16 yıldır bir yerlere yerleşmek için çabalıyorlar. Üniversiteyi bitirmek sorun değil önemli olan iş bulup hayata atılmaktır. Allah herkesin yardımcısı olsun. KPSS ve diğer sınavlar biraz zor oluyor. Biraz üstün çaba sarf etmek gerekiyor ki bir yerleri kazanmak lazım.”

Çocuğunun sınavda kendisinde dışarıda heyecanlı olduğunu belirten Hatice Tutar, “Çok heyecanlıyım. Kızım işletme bölümü okuyor, 3 yıldır bekliyor. İnşallah hakkında hayırlısı olsun. Onlar sınavda biz de burada heyecanlıyız. Bu şekilde bekliyoruz. Çocuğum mali müşavirliği kazandı. Ama inşallah çok daha güzel yerlere gelmeyi Rabbim nasip etsin.”dedi.

Kızının emeğinin karşılığını almasını temenni eden Emine Bozkurt ise “Kızım Ankara Üniversitesi son sınıf öğrencisidir. Sınava girdi. Okulu bitirdiğinde boşta kalmamak için sınava girdi. Hepimiz heyecanla bekliyoruz. İnşallah Rabbim emeklerini boşa çıkarmaz.”diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.