Memur-Sen: Basın özgürlüğü dokunulmazdır

Memur-Sen: Basın özgürlüğü dokunulmazdır

Memur Sen Diyarbakır Şubesi yayınladığı bir basın açıklamasıyla dün PKK tarafından gazeteci Ali Adiyaman'ın kaçırılmasını kınadı.

DİYARBAKIR  - Memur-Sen Diyarbakır Şubesi yayınladığı bir basın açıklamasıyla dün kaçırılan İlke Haber Ajansı muhabirlerinden Ali Adiyaman’ın serbest bırakılmasını istedi.

 

Basın açıklamasını okuyan İl Temsilcisi Yunus Memiş, gazetecilerin gerektiğinde hükumetlere ve güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insan olduğunu belirterek, bu bağlamda gazetecilerin toplum adına icra ettikleri mesleklerinin önemine işaret etti ve basın özgürlüğünün dokunulmaz olması gerektiğine işaret etti.

 

Memiş, “Bölgemizde gazeteciler ve basın özgürlüğüne yönelik gelişen her türlü saldırını karşısında bütün STK‘ları tavır almaya davet ediyoruz. Çözüm süreci içinde gelişen bu tür olayları, güç odaklarının provokasyonu olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

 

Memiş son olarak dün Silvan’ın Dağlıca köyünde PKK tarafından kaçırılan gazeteci Ali Adıyaman’ın derhal serbest bırakılmasını talep ettiklerini söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.