Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Memiş: “Eğitim alanındaki engeller kaldırılmalı”

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Memiş: “Eğitim alanındaki engeller kaldırılmalı”

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Memiş, atanmayan öğretmenler hakkında değerlendirmede bulunarak atanmayan öğretmenlerin biran önce atanarak eğitim alanındaki engelin giderilmesi gerektiğini ve 28 Şubat süreci mağduru olup ta halen atanmayan memurların old

Atanmayan öğretmenlerin durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, atanmayan öğretmenlerin durumunu iki yönde ele alınması gerektiğini belirterek, 28 Şubat sürecinde görevinde olup atanmayan öğretmenlerin olduğunu ve yaklaşık 300 bin civarında 4 yıllık bir fakülteyi bitirdiği ve formasyon belgelerinin olduğu halde atanmayan öğretmenlerin olduğunu söyledi.

“28 Şubat mağduriyeti giderilmesi gerek”

Memur-Sen Diyarbakır İl Memiş bakanlıkta iki yönlü beklentilerinin olduğunu belirterek, “Şubat ayında 35 bin, yaz döneminde yaklaşık 50 bin alım olursa bu alandaki gençlerimiz rahatlayacaktır. 2 bin insan alımını doğru bulmuyoruz. 28 Şubat sürecinde görevinde olup, ‘Camiler sadece ibadet yeri değil orada çocuklara temel dini eğitimlerde verilmesi gerekir’ diyen sayın Cumhurbaşkanının bu çağrısını zamanında yerine getirmek isteyen eğitimciler çocuklara vatanını ve milletini sevdirmeyi ve manevi değerlerine bağlı kalan bir nesil yetiştirtmek için mücadele eden insanları görevinden alarak cezaevlerine tıkattılar, hatta ailelerine karşı çok ciddi bir mağduriyet yaşattılar, 28 Şubat sürecinin mağduriyetiyle yaşayan bu memur kardeşlerimizin önü biran evvel açılması gerekiyor.” Dedi.

İl Başkanı Memiş daha sonra,  bakanlıkla olan görüşmelerinde  ‘28 Şubat mağduru olanlar kaldı mı?’  sorusu üzerine,  onlara atanmayan arkadaşların derhal atanmasını, bu kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesini ve atamaların yüzde birden yüzde üçe çıkarılması gerektiğini hatırlattıklarını ifade etti.

 “Öğretmenlik peygamber mesleği”

Memiş devamla, “Milli Eğitim Bakanımızdan mademki ülkemizde milli gelirimiz arttı, refah ortamımız arttı veya ekonomi seviyemiz yükseldiyse bu paydan eğitime yüksek oranda bir meblağ ayırarak toplumumuzun dinamik noktası olan eğitime bu anlamda bir iyileştirme yapılması ve önem verilmesini istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

Toplumun eğitimsiz kalmaması ve eğitimden uzak çocukların farklı örgütlerin eline geçmemesi için yetkililerin eğitim camiasındaki hocalarının önünün açması gerektiğini belirten Memiş, “İnsanlar okuduktan sonra bütün umudunu peygamber mesleği olan öğretmenlik mesleğini icra etmek istiyorlar, bu haklarının ellerinden alınmasını kesinlikle doğru bulmuyor ve tasvip etmiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Memiş, son olarak bölgede yaşanan gerginlikten dolayı istifa eden öğretmenlerin, memurların ve işçilerin kendilerini endişelendirdiğini belirtti. (Yunus Sırat / M.Sıddık Bilge)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.