Memur-Sen: Yeniden yargılama yolu açılmalı

Memur-Sen: Yeniden yargılama yolu açılmalı

Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, 28 Şubat mağdurlarına yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğini söyledi.

Çeyrek asırdır çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu cezaevine bulunan İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin bir araya gelerek oluşturduğu 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi, Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin'i ziyaret etti.

İnisiyatif heyetini, Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin karşıladı. FETÖ yargısı mağduru aileler, kendilerine yaşatılan hukuksuzluğu aktararak destek talebinde bulundu.

Ailelerin sıkıntılarını dinleyen Ergin, 28 Şubat dönemindeki hâkim ve savcılarca alınan kararların bağımsız olmadığını ve bu yüzden tümünün tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

28 Şubat döneminde oluşturulan kumpaslarla ceza alan insanlara tekrar yargılama yolunun açılması gerektiğini ifade eden Ergin, bunun bir hak olduğunu söyledi.

28 Şubat’taki hukuk sisteminin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Ergin, “Yıllarca bölgemizde çekiç gücünün hâkim olduğu dönemlerde kirli yapılarca gerek bölgemizdeki insanımızı gerekse de mütedeyyin insanımızı bertaraf etmek ve sindirmek için birilerinin eline farklı kozlar verildi. Devletin hukuk sistemi eğer 28 Şubat’ı yargılıyorsa, 28 Şubat’ın baş aktörleri bugün yargılanıp ceza alıyorsa o günün hukuk sisteminin tümünün gözden geçirilmesi lazım.” dedi.

“Amaçları inançlı kesimi dizayn etmekti”

28 Şubat’ta hedefin dindarlar olduğunu dile getiren Ergin, “Basın, emniyet, medya, mafya ve STK’lar, o birimin taşeronlarıydılar. Amaçları hem inançlı kesimi dizayn etmek hem de Türkiye’nin tüm sermayesini belli noktalara hortum etmekti. 28 Şubat süreci başladığı zaman da yeşil sermaye diye bir sermaye önlerine aldılar. Amaç da inançlı kesimi Türkiye’de ve İslam coğrafyasında zahir düşürmek ve emir de tamamen batıdan geldiği içinde Türkiye’nin tüm kaynaklarını bu farklı güçlerin eline sermaye etmekti.” diye konuştu.

“Hukuk bağımsız değildi”

28 Şubat cuntasının o dönemde hukuku tamamıyla kendi tekerine aldığını aktaran Ergin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“O dönemde hukuk da sıkıntısı vardı. Çünkü o dönemdeki hukuk, hukuk değildi. Hukuk tümüyle bu güçlerin kararları doğrultusunda, toplumu dizayn etmede, oluşturmuş oldukları formatı gerçekleştirmede hareket ediyordu. Hukuk tamamıyla bağımsız değildi. Onların emirleri doğrultusunda karar alıyordu.”

“O dönemde alınan kararların tümü gözden geçirilmeli”

Gündemdeki ceza indirimi tasarısına da değinen Ergin, “Affın gündeme gelmesi doğru bir karardır. Daha önce gündeme gelmesi lazımdı. Çünkü 28 Şubatçıların yargılandığı, ceza aldığı bir dönemde, o günün hâkimin, savcının aldığı kararın tümünün yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Dolayısıyla oluşturulan kumpaslarla ceza alan insanlara tekrar yargılama yolu açılmalı. Ki, devlet halkıyla bütünleşsin, halkıyla barışsın. İnşallah 28 Şubat döneminde kirli yapıların mağdur ettiği tüm insanların, fikir mağdurlarının raporlarının gözden geçirilmesi, gerekirse yeniden yargılama hakkı verilmesi temennimizdir.” ifadelerini kullandı.

“Çocuğum cezaevini babasının evi olarak görüyordu”

Daha sonra söz alan mağdur aileler ise yaşadıkları hukuksuzlukları anlatarak tek isteklerinin yeniden adil bir yargılama olduğunu kaydettiler.

Eşi Veysi Ayyıldız’ın 8 yıl süren mahkemesinin ardından müebbet hapse mahkûm edildiğini aktaran Cahide Ayyıldız, şunları söyledi:

“Çocuklarımızın hepsi evlendiler. Babaları; ne okul çağlarını gördü, ne evliliklerini gördü ne de büyüdüklerini gördü. Çocuklarımız baba sevgisini görmediler. Bir büyüdüler, baktılar ki baba yok, cezaevinde. Hatta 9 yaşına kadar çocuğum, ‘anne babamın evine ne zaman gideceğiz’ şeklinde hitap ederdi. Yani cezaevini babasının evi olarak görüyordu. Çünkü öyle algılıyordu. 6 aylıkken babası yakalandı ve o şekilde büyüdü. Oğlum şu an genç bir delikanlı oldu. Yeniden yargılama hakkını artık vermeleri gerekiyor. Ailelerden de özür dilenmesi gerekiyor. Çünkü bu kadar insan haksız yere yatırıldı.”

“Ziyaretlerimiz devam edecek”

Yapılan ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam da “28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi olarak bugünde Memur-Sen’i ziyaret ettik. Allah razı olsun, kendileri bizi gayet iyi karşıladı. Kendilerinden destek talep ettik. Bu süreçte kamuoyu oluşturma adına STK’larımızı, basınımızı ve diğer siyasi partilerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. Bize destekleriniz esirgemeyeceklerini belirttiler.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.