Memur-Sen’in Yeni Genel Başkanı Ali Yalçın oldu

Memur-Sen’in Yeni Genel Başkanı Ali Yalçın oldu

Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Seçim sonucuna göre Memur-Sen’in yeni Genel Başkanı Ali Yalçın oldu.

Seçim sonuçları açıklandıktan sonra bir teşekkür konuşması yapan Genel Başkan Ali Yalçın, birlik ve beraberlik içerisinde kararlı adımlarla güvenli yarınlara yürüyeceklerini vurgulayarak, “Memur-Sen’i büyütmeye, Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yalçın, milli iradeye ve millete refakat hareketi, darbelerin ve vesayetin karşında cesaret hareketi, masuma ve mazluma merhamet hareketi olan Memur-Sen’in 5. Olağan Genel Kurulu’nun yoğun bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, “Genel Kurulumuza iştirak eden herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz kongrenin sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Memur-Sen bir sevda, sancı, kaygı, hak ve özgürlük hareketidir. Seçim sonucunun üyelerimize, bütün kamu görevlilerine, ülkemize ve tüm dünya mazlumlarına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Hep birlikte mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Yalçın, şunları söyledi: “Memur-Sen olarak, dinine, rengine, ırkına bakmaksızın mazlumların, masumların, mağdurların yanında olmaya, zalimlerin karşında durmaya devam edeceğiz. Emek ve özgürlük mücadelemiz daha güçlü şekilde sürecek. 1 milyon 111 yürüyüşümüz kararlılıkla yol alacak. Geçmişte Memur-Sen yönetiminde bulunan başkanlarımızın bıraktığı emaneti daha ileriye taşıyacağız.”

 “Birlikle yolculuk yaparsak, Hira Dağı’nın meftunları, Olimpos Dağı’nın meczuplarına galebe çalacaktır” diyen Yalçın, şöyle devam etti: “Bu ülkede hak ve özgürlükler hep baskı altına alındı. Yıllarca, kamu görevlilerine örgütlenme hakkı verilmedi. Sendikalı kamu görevlisi, devletin bekası için tehdit olarak görüldü. Kamu görevlilerinin toplu sözleşme hakkına sahip olması devlet açısından felaket, kamu maliyesi için en büyük afet olarak gösterildi. Kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkını mücadele ederek aldık, bize dayatılan korkuları birlikte yendik. İki dönem toplu sözleşme görüşmesi yaptık. Devlet yok olmadı, kamu maliyesi de batmadı. Ancak, sendikal haklar sacayağının hâlâ bir ayağı eksik. Gelin onu da bu dönem birlikte tamamlayalım. Örgütlenme ve toplu sözleşme hakkının tekemmül etmesini sağlayacak ‘grev hakkını’ bu dönemde hayata geçirelim, siyaset hakkını da birlikte getirelim. Master yapmış, doktora yapmış, dil bilen, çözüm geliştiren, millete hizmet, insana hürmet sunan kamu görevlilerinin birikimini, enerjisini siyasete kazandıralım. Artık bu ülkede; insan hak ve özgürlüklerinin maliyeti değil, mahiyeti konuşulmalıdır.”

Seçim sonucuna göre yeni Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu: Ali Yalçın (Genel Başkan), Metin Memiş (Genel Başkan Vekili), Günay Kaya (Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Mehmet Bayraktutar (Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Mehmet Emin Esen (Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Hacı Bayram Tonbul (Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Levent Uslu (Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı). (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.