Menbic’te öldürülen YPG’li ABD vatandaşları için tören

Menbic’te öldürülen YPG’li ABD vatandaşları için tören

YPG ile beraber olan 3 ABD vatandaşı Menbic’teki çatışmada öldürüldükten sonra cenazeleri Süleymaniye’deki ABD’li yetkililere teslim edildi.

PKK'nin Suriye'deki kolu YPG ile beraber olan 3 ABD'li, Menbic’de girdikleri çatışmada öldükten sonra Kürdistan bölgesinin Süleymaniye kentine getirildi. Burada ABD Konsolosluğunun temsilcileri tarafından törenle teslim alınan cenazeler ülkelerine gönderildi.

Pazartesi günü Sêmalka sınır kapısından getirilen ABD’lilerle ilgili Rudaw’a konuşan Peşhabur Sınır Kapısı Müdürü Şevket Berbuhari, Menbic’te öldürülen Jordaan Andrew, Well Savage ve Levi Jonson adlı ABD vatandaşı YPG'lilerin cenazelerinin ABD Erbil Başkonsolosluğu'nun temsilcisinin hazır bulduğu bir törenle teslim edildiğini söyledi. Cenazeler, Süleymaniye Havalimanı'ndan ABD'ye gönderildi.

ABD’lilerin IŞİD ile girdikleri çatışmada öldükleri söylenirken başka bir iddiaya göre ise Türkiye’nin Cerablus operasyonu sonrası Fırat’ın doğusuna geçmeyen YPG’lilerin ÖSO’yla girdikleri çatışmada öldürüldükleri belirtildi.

ABD ordusunun hava desteğiyle hareket eden PKK’nin Suriye kolu YPG saflarında çok sayıda ABD’li paralı asker ile CIA ajanın olduğu da biliniyor. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler