Meraları yanan köylülerden tepki

Meraları yanan köylülerden tepki

Bitlis İl Emniyet müdürlüğüne ait atış poligonunda yapılan ateş sonucu çıktığı iddia edilen yangın nedeniyle meraları yanan köylüler olaya tepki gösterdi.

Bitlis İl Emniyet müdürlüğüne ait atış poligonunda yapılan ateş sonucu çıktığı iddia edilen yangın nedeniyle meraları yanan köylüler olaya tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre olay bugün öğlen saatlerinde Bitlis merkez’e 2 kilometre uzaklıkta bulunan Ekinli (Mezrea) köyünde meydana geldi.

Polisin atış eğitimi sırasında merminin meraya isabet etmesiyle çıktığı iddia edilen yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılarak köy merasını küle çevirdi.

Yangını söndürmeye çalışan köylüler, yangının çıkmasına sebep olduğu iddia ettikleri İl Emniyet Müdürlüğüne tepki göstererek 3’üncü kez meralarının yakıldığını ileri sürdüler.

Polislerin açtığı ateş sonucu yangın çıktığını savunan köylülerden Yusuf Çoban, “Emniyet personelinin poligonda yaptığı atış sonucu yangın çıktı. Çıkan yangın rüzgarın etkisiyle köyün tüm merasını küle çevirdi. Çoluk çocukla saatlerdir yangının söndürmeye çalışıyoruz. Ama yangın çok geniş alana yayıldığından dolayı müdahale edemiyoruz.” dedi.

Meranın anayoldan uzak olduğu için itfaiyenin müdahale edemediğini dile getiren Çoban, “İtfaiyeye haber verdik, orman müdürlüğüne haber verdik. Gelen itfaiye meranın anayoldan uzak olduğunu belirterek yangına müdahale edemediklerini söylüyorlar. Şuan gördüğünüz gibi köy meramız cayır cayır yanıyor. Bu geniş alanda kaplumbağalar başta olmak üzere yüzlerce hayvan türü yandı. Yanan alana gelip otlanacak olan hayvanlarımız zarar görecek belki de ölecekti.” diye konuştu.

Çoban, “Bunun sorumlusu yangını çıkaranlardır. Her yıl bu alanda yangın çıkarılıyor. Yetkililerden soruna duyarsız kalmamalarını istiyoruz. Bitlis İl Emniyet müdürlüğüne ait atış poligonunda mahalle arasından çıkarılarak daha güvenli bir yere taşınmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Her yıl bu olayın tekrar edildiğini iddia eden köylülerden Ekrem ve Feyzi İletmiş ise  emniyet yangın çıktıktan sonra hiçbir çalışma içinde yer almadığını, orman müdürlüğü ve belediyenin zamanında müdahale etmediğini ileri sürerek  emniyete ait ateş poligonun daha güvenli bir yere taşınmasını istediler.

Köylüler konu hakkında Valiliğe suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler