Mercimek hasadının ardından ilk arpa hasadına başlandı foto video

Mercimek hasadının ardından ilk arpa hasadına başlandı foto video

Batman'da mercimek hasadının ardından şimdi de ilk arpa hasadına başlandı. Çiftçiler, bu sene yağışların bol olmasından dolayı hasattan çok verim aldıklarını söylediler.

Bu yıl bol yağışların ardından Batman’da merkeze bağlı Kuyubaşı (Cegeluwê) köyünde ekinlerin hasadı bir bir toplanmaya başlandı.

Batman merkez ve köylerinde mercimek hasadından sonra ilk arpa hasadına da kaldırıldı.

Batmanlı köylüler, bir yıl boyunca büyük çabalarla ektikleri ekinlerinin hasadını alma telaşı içerisine girdiler. Geçen yıl 30 Mart günü yaşanan don olayı yüzünden hasatların iyi verim vermemesinden dolayı sıkıntı çektiklerini belirten çiftçiler, bu yıl bol yağışlarla birlikte iyi verim beklediklerini söylediler.

Yıl boyunca ektikleri ekinlerin hasadını toplamaya başladıklarını belirten çiftçi Veysi Çetin, “Bu sene ilk arpa hasadına başlamış bulunmaktayız. Allah’a çok şükür, yağmur sayesinde verimimiz çok güzeldir. İnşallah bizler iyi verim bekliyoruz. Geçen seneye göre verimimiz çok iyidir. Bu sene verim olarak güzel bir beklentimiz var. Dönüm başına 400-450 kilo verim alacağımızı tahmin ediyorum. Geçen sene 300-350 kilo verim vermişti. Bu sene verimler bizi sevindirdi, çok memnunuz.” dedi.

Geçen seneye göre bu seneki verimin çokluğuna sevinen çiftçi Nureddin Beyca ise “Bugün bölgenin ilk arpa hasadını yapıyoruz. Bu sene bol yağışlar ile birlikte bereketli bir verim bekliyoruz. Yağmurların iyi yağmasıyla araziler iyi verim verdi. O yüzden güzel bir mahsul alacağımızı umuyorum. Bol yağışlardan dolayı bu seneki verimler geçen seneye göre kat kat daha iyidir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler