Merhamet Eli Derneği kurban kampanyasını başlattı

Merhamet Eli Derneği kurban kampanyasını başlattı

Her yıl Kurban Bayramında binlerce aileye kurban eti ulaştıran Bingöl Merhamet Eli Derneği, “Kurban Kulluğun Şükrüdür” sloganıyla kurban kampanyası başlattı.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yapan Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Dayanışma (Merhamet Eli) Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, kurban kesecek olan hayırseverlerin kurbanlarını gönül hoşnutluğuyla dernekleri aracılığı ile fakir ve muhtaç ailelere ulaştırabileceklerini ifade etti.

Açıklamasına “Kurbanlarınızın ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır. O'na ulaşacak olan sadece sizin takvanızdır. (Hac 37)” ayetiyle başlayan Tamaç, kurban çalışmalarında hayırseverlerin bağışlarını beklediklerini belirtti.

Tamaç, “Merhamet eli derneği olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurbanlıklar temin etmek için erkenden hazırlıklarımıza başladık. 2015 Kurban Bayramı için kurban çalışmalarının startını verdik. Bu günden itibaren kurban kesmek isteyen hayırseverlere derneğimiz kendi bünyesinde kurban alımında ve kesiminde yardımcı olacaktır. Her sene olduğu gibi kurbanlarımız mezbahanede kesilecektir.” dedi.

Bu yılki kurban bedelinin 600 TL olarak belirlendiğini söyleyen Tamaç, “Kurbanın bir ibadet olduğu asla unutulmamalıdır. Niyetimiz halis olmalı amellerimizde ihlas olmazsa Allah muhafaza sevap yerine azap kazanmış olacağız. Dolayısı ile her hayırsever kardeşimize çağrımız, Merhamet Eli Derneği olarak hayırseverler ile muhtaç ve yoksullar arasında köprü olmaya hazırız. Eğer sizler de hazırsanız sizleri derneğinize bekliyoruz.

Tamaç, açıklamasında “Bu bayramda keseceğiniz kurbanların yetimlere, öksüzlere ve muhtaçlara bayram sevinci vesilesi olmasını itiyoruz. Derneğimizin tespit ettiği yüzlerce yetim ve muhtaca bir ‘Merhamet Eli’ de siz olmak istemez misiniz.” diyerek hayırseverlere çağrıda bulundu.

Merhamet Eli Başkanı Mehmet Tamaç açıklamasında son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi No: 14/C BİNGÖL

 

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı

Web: www.merhameteli.org  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler