Merhamet Eli Ramazan ayı yardım raporunu açıkladı

Merhamet Eli Ramazan ayı yardım raporunu açıkladı

​Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası, Ramazan ayı boyunca 923 aileye toplamda 62 bin TL tutarında yardımda bulunduğunu açıkladı.

Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç, Ramazan ayı faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

Ramazan ayını bereketli geçirdiklerini ifade eden Tamaç, Ramazan ayında 471 aileye gıda, 352 aile beyaz et, 91 aileye nakit, 9 aileye de kırmız et olmak üzere 923 aileye yardım ettiklerini belirterek, "Merhamet Eli olarak Ramazan ayı öncesinde hedefimiz,  bin aileye, en az 500 aileye ulaşmaktı. Hamd olsun ki, 923 ailemize toplamda 62 bin 157 TL değerinde bir yardım yaptık. Gıda, giyim ve ayakkabı satan esnaflara bir çağrımız var. Biz bu bayram hiçbir mağdura elimizde giyim ve ayakkabı olmadığından dolayı veremedik.  Önümüzde Kurban bayramı var. Nasip olursa, şimdiden esnaflarımıza bize destek olmalarını istiyoruz. Mağdurların belki en az gıda kadar ihtiyaç duydukları bir alan da giyim alanıdır. Bu konuda esnaflarımızdan yardım talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Tamaç, "Ramazan ayında ulaşılan 923 aileye yapılan yardımlarda elbette ki esnafımız, gönüllülerimiz ve çalışanlarımızın emeği var. Kiminin desteği var, kimisinin duası var. Rabbimiz yardımlarda katkısı olanlarının çabasını kendileri için ahiret azığı etsin. Onları cennete götüren bir vesile etsin." dedi.

"Merhamet Eli olarak, zengin ve fakir arasında bir köprü görevini görüyoruz"

Merhamet Eli Derneği olarak, zengin ve fakir arasında bir köprü görevini gördüklerini ifade eden Tamaç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yardımların ulaşması konusunda endişesi olan kardeşlerimize diyoruz ki, gelin beraber dağıtalım. Siz de gelin bir dağıtıcımız olun. Biz mağdur aileleri tespit ettik. Dilerseniz gelin kendi ellerinizle verin. Bu daha güzel olur. En azından sizler de o mağdurların mağduriyetini görmüş olursunuz." diye konuştu.

Yılın 12 ayında fakirlere imkânları nispetinde yardımlarda bulunduklarını ifade eden Tamaç,  zenginlere çağrıda bulunarak, "En azından bir fakire her ay bir kumanya verin. Bir kumanya bedeli şu an 70 TL’dir. Vereceğiniz bir kumanya, bir arkadaşınıza ısmarlayacağınız bir yemek parası kadardır. Bir fakire 70 TL’lik bir kumanya verdiğimizde onun neredeyse bir aylık net kuru gıdasını vermiş oluyoruz. Yâda onun elektrik ve su veya bir tüp parasını vermiş oluyoruz. Dolayısıyla o fakirin ihtiyacını asgariye indirmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Tamaç, , "Rabbim, zenginlere merhametli olmayı, fakirin hakkı olan zekâtı ve ona artı olarak infak sadakasını vermeyi nasip eylesin. Fakirlerimize de fakirliklerinden dolayı şekva etmeyip sabır ve şükür eyleyip Allah’ın rızasını kazanmayı başarabilmelerini niyaz ediyorum." temennisinde bulundu.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler