Merhamet Eli yeni hizmet binasına kavuştu

Merhamet Eli yeni hizmet binasına kavuştu

Bingöl’de fakir ve muhtaçların umudu haline gelen Merhamet Eli Gıda Bankası çok amaçlı yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirdi.

Bingöl’de fakir ve muhtaçların umudu haline gelen Merhamet Eli Gıda Bankası, çok amaçlı yeni hizmet binasının açılışını, STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Merhamet Eli Gıda Bankası çok amaçlı yeni hizmet binasının açılışına Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, Eğitim Bir- Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Ensar Vakfı Başkanı Mansur Katıksız,  Özgür Der Bingöl Şube Başkanı Yusuf Boğatekin, Önder Bingöl Temsilcisi Sadullah Arpa, Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Ramazan Güner, Nur Der Başkanı Tekin Gönç, Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı,  HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Salih Çelik, HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Vahit Eser, Solhan Gazetesi İmtiyaz sahibi Ahmet Çiftçi ve çok sayıda davetli katıldı.

Yeni hizmet binasında, gıda, et, giyim ve kırtasiye reyonlarının yanı sıra,  etüt ile seminer bölümleri de bulunuyor.

2012 yılında kurulan gıda bankası hakkında bilgi veren Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç,   “Derneğimizi 2012 yılında kurduk. 2012 yılında altı ayda 3 bin aileye 107 bin TL tutarında  yardımda bulunduk. 2013 yılında 4 bin 256 aileye 151 bin 863 TL tutarında  muhtaçlara yardım ettik. Yine 2014 yılında da, 3 bin 172 aileye 318 bin 780 TL tutarında  yardımda bulunduk. 2015 yılında 3 bin 396 aileye 300 bin değerinde yardımlar  ulaştırdık. 2016 yılında da şimdiye kadar 220 aileye 20 bin 675 TL tutarında  yardım yaptık.   Bu yardımlarda emeği ve katkısı olan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Tamaç, "Bizler dernek olarak, kurulduğumuz günden bu yana misyonumuz olarak Allah Resülünün,  'Kim mal bırakırsa o varislerinindir. Kim de bir yetim bir dul ve bir muhtaç bırakırsa oda benimdir.'  hadisini kendimize şiar edindik. Allah Resulünün hayatı bir deryadır. Biz de bu deryadan bu bir katre mahiyetinde olan bu hadisi seçtik. İnşallah bu uğruda bir gayret ve çaba sarf ediyoruz. Rabbim nasip ederse gücümüz nispetinde Bingöl’deki fakir ve muhtaçlara destek olmaya devam edeceğiz.  Bu yeni binamızda daha kapsamlı çalışacağız. Bunun için de  yeni proje ve hedeflerimiz var. Yeni binamızda muhtaç ve fakir ailelerin çocuklarına yönelik, gönüllü öğretmenlerimiz vasıtasıyla eğitim desteği de vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Programa katılan Alim, STK temsilcileri ve siyasiler söz alarak, Merhamet Eli Gıda Bankasının faaliyetlerini takip ettiklerini belirterek,  Merhamet Eli Gıda Bankasının takdire şayan hizmetleri olduğunu, bu yeni hizmet binasıyla birlikte daha iyi hizmetlerin olacağına inandıklarını ve ayrıca zengin ile fakirler arasında hayır köprüsü hizmeti yürüten, Merhemet Eli’nin daha fazla fakir ve muhtaçlara ulaşması için hayırseverlerin derneğe daha fazla yardımlarda bulunması gerektiğini vurguladılar.

Yapılan konuşmaların ardından davetlilere ikramlarda bulunuldu.

Program bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata’nın yaptığı duayla sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.