Mersin belediyesine çelenkli Kürtçe protestosu

Mersin belediyesine çelenkli Kürtçe protestosu

Mersin'de, Büyükşehir Belediyesinin ruhsat verdiği eğlence mekanlarında Kürtçenin yasaklandığını ileri süren bir grup, belediye binasına siyah çelenk bıraktı.

MERSİN - Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’na bağlı bir grup, Büyükşehir Belediyesinin ruhsat verdiği eğlence mekanlarında Kürtçenin yasakladığını ileri sürerek belediye binasına siyah çelenk bırakarak bu tutumu protesto etti.

 

Merkez Özgür Çocuk Parkı önünde bir araya gelen Emek ve Demokrasi üyesi bir grup ellerinde taşıdıkları, ‘Kardeşimin Diline Dokunma, Irkçılığa Geçit Vermeyeceğiz’ yazılı pankart ve siyah çelenk ile yürüyüşe geçti. Silifke Caddesi üzeriden Büyükşehir Belediyesinin bulunduğu Atatürk Caddesine gelen grup burada polis barikatı ile karşılaştı.

 

Müzakerenin ardından gruba, belediye binasına yakın bir yerde basın açıklaması yapmasına izin verildi.  Herhangi bir provokasyon çıkmaması için geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

 

Burada yapılan basın açıklamasında Büyükşehir Belediye Başkanının faşist bir tutum içerisinde olduğunu ifade edildi. 

 

Belediye binasının giriş tarafına siyah çelenk bırakılmasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.  (Osman Öksüz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.