Mersin camilerinde askıda çorap uygulaması

Mersin camilerinde askıda çorap uygulaması

Mersin’e bağlı Mezitli Müftülüğü tarafından ayağında çorap bulunmayanların rahat bir şekilde yeni çorap giymeleri için, ‘Askıda Çorap’ projesi başlatıldı.

Mersin merkez Mezitli Müftülüğü tarafından başlatılan ‘Askıda Çorap’ uygulaması ile kış aylarında camiye gelenlerden ayağında çorap olmayanlar, hiç kimseye müracaat etmeden camii girişine koyulan askıdaki çorapları giyebiliyor.

Proje hakkında bilgi veren Mezitli İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, “Yürütmekte olduğumuz, ‘Askıda Çorap Projesi’ tıpkı Osmanlı döneminde uygulanan sadaka taşları gibi, hayırseverler ile ihtiyacı olan vatandaşların birbirlerini görmeden, kim olduklarını bilmeden hayırda buluşmalarını sağlayacaktır.  Ayrıca her geçen gün geliştirdiğimiz ve geliştirmeye devam ettiğimiz din hizmetlerimizin hizmet kalitesinin artırılması konusunda, vatandaşlarımızın daha hijyenik ortamlarda ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz.” dedi. Karabiber, proje kapsamının genişletilerek tüm camilerde uygulandığını belirtti. (Osman Öksüz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.