Mersin’de Çin protesto edildi

Mersin’de Çin protesto edildi

Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanlara yaptığı katliam ve zulümler Mersin’de protesto edildi.

Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanlara yaptığı katliam ve zulümler basın açıklamasıyla protesto edildi. Daha sonra Çin bayrağı vatandaşlar tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Doğu Türkistanlı Müslümanların maruz kaldıkları zulüm, işkence, baskı ve katliamları protesto etmek için teravih namazı sonra Hz Mikdat Camii önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Doğu Türkistan’da oruç tuttuklarından dolayı Çin yönetimi tarafından katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Katılımcılar sık sık, “Avrupa Değil İslam Birliği”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem”, “Zulme Karşı Omuz Omuza” şeklinde slogan attı.

Basın açıklamasını okuyan AGD Teşkilat Başkanı Abdullah Akmaz, “Doğu Türkistan’da sadece ve sadece oruç tuttukları için 100’e yakın kardeşimiz şehit edilmiştir. Yaşanan arbedede tartaklanan ve yaralanan kardeşlerimizin sayısı belli değildir. İşgalci Çin yönetimi, memurların, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmemektedir. Aynı şekilde namaz kılmalarına müsaade etmemektedirler. Müslümanların evlerinde bulunduracakları Kur’an-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edilmektedir. Ve yine Müslüman kadınların örtünmesine izin verilmemektedir.” dedi.

“İslam Birliği kurulmalı”

Müslümanların huzur bulmaları için İslam Birliği’nin kurulması gerektiğinin altını çizen Akmaz, “Bağımsız gazeteci ve gözlemcilerin derhal bölgeye gitmesi sağlanmalıdır. Başta Doğu Türkistan olmak üzere Suriye, Irak, Mısır, Arakan ve diğer İslam coğrafyalarında yaşanan olaylar göstermiş ki İslam Birliği kurulmadan dünya Müslümanlarının huzur içerisinde yaşamaları mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Akmaz, “Biz bu coğrafya insanlarının hak ve hukuklarının gözetilmesini, kimseye ikinci sınıf muamelesi yapılmamasını istiyoruz. İşte bütün bunların yolu öncelikle ABD ile stratejik ortaklıktan vazgeçmektir. Avrupa Birliğinin arkasına takılmaktan vazgeçmektir. İsrail ile hareket etmekten vazgeçmektir.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’daki eşcinsellerin yaptığı yürüyüşe de değinen Akmaz, “Müslümanlara yönelik bu ciddi saldırılar sürerken bir kısım sapıklar da ülkemizde başta olmak üzere tüm dünyada sapkınlığı yaymak için var gücüyle çalışmaktadır. İstanbul’da gerçekleştirilen ve eşcinsel yürüyüş ve gösterilerin gerçekleştirilmesine vesile olan insanların ıslahı mümkünse ıslahını mümkün değilse Yüce Rabbimizden kahrı perişan etmesini istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri Çin bayrağının üzerine benzin dökerek yaktı. Biten programın ardından vatandaşlar sessiz bir şekilde dağıldı.    (Osman Öksüz-İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler