Mersin’de çöp konteynırları yer altına iniyor

Mersin’de çöp konteynırları yer altına iniyor

Mersin’in Akdeniz İlçe sınırları içerisinde bulunan çöp konteynırları ve atık toplama istasyonları yeraltına alınıyor.

Mersin’in Akdeniz İlçe sınırları içerisinde bulunan birçok mahalleye kurulan çöp konteynırları atık toplama istasyonları yeraltına alınmaya devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi tarafından İhsaniye, Şevket Sümer, Hal, Güneş, Çilek ve Çay mahallelerinin ardından 3 Ocak Mahallesi 117. Cadde üzerinde yer altı çöp depolama sistemi kuruldu.

Vinç yardımıyla kurulan sistemin çalışma sistemi üzerine yapılan bilgilendirme açıklamasında her biri bin 100 metreküp olmak üzere toplamda 2 bin 200 metreküp hacme sahip konteynırların hidrolik sistemle çalıştığı belirtilerek, “Pedal ve el yardımıyla açılan kapak sistemiyle, sıcak yaz aylarında sineklerin üremesi ve kokunun çevreye yayılması engellenirken, yeraltına alınan konteynırlar ile kötü çöp görüntüsü ortadan kalkıyor. Çöp toplama aracı üzerindeki hidrolik sistemin bağlanmasıyla yeraltındaki konteynır yukarıya doğru hareket ediyor. Pistonun basıncıyla oluşan itme kuvvetiyle makaslar yukarıya hareket ediyor ve konteynır platformu zemine yükseliyor. Yeraltındaki sistemde, sızdırmaya dayanıklı 135 milimetre kalınlığında beton bariyer de bulunuyor.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.