Mersin'de Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor

Mersin'de Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mersin’in Akdeniz ilçesinde düzenlenen ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Muhammed (sav)’ temalı Kutlu Doğum etkinliği yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi’nde düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum programı, mahalle sakinlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, seslendirilen ilahi ve ezgiler ile devam etti. Programa konuşmacı katılan İlahiyatçı Cemal Çınar, konuşmasında İslam'da kardeşliğin önemine değindi.

Çınar, "Bizler burada Allah Resulünün günümüzü ilgilendiren mesajlarından iki mesajla burada toplanmışız. O büyük insanın yeryüzünde hiç kimsenin gerçekleştiremediği İslam dininin temel esaslarından biri olan vahdet ve kardeşliği çok kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirdi. İnsanların birbirlerine düşman olduğu, toplumun birbirine girdiği bir günde Allah Resulü, Cenab-ı Allah'tan vahiy ile yönlendirilerek insanlara kardeşlik ve birliği nasıl olduğunu tarihin sayfalarına nakşetmiştir." dedi.

Müslümanlara zulüm yapılmasının, Müslümanların kardeşlik bağlarını koparmasından kaynaklandığını ifade eden Çınar, "Eğer yeryüzünde iffetlerimize saldırı varsa, eğer Müslümanlara hakaretler yapılıyorsa, Müslüman beldelerde Müslümanlar ağlıyorsa, işkence görüyorsa birilerinin bizlerle İslam arasına mesafe koymasından dolayıdır. Yani İslam dünyasının başındaki bu musibetin kaynaklarından bir tanesi, aramızdaki İslam kardeşliği bağlarını koparmamızdır." diye konuştu.

Program, Cihadiye Cami Öğrencileri ve Grup İhya'nın seslendirdiği ilahi ve Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Programda, Bilge Eğitim Derneği tiyatro ekibi tarafından oynan ve Hz. Bilal Habeş'in çektiği işkenceleri anlatan tiyatro gösteriminde duygulu anlar yaşanırken, program Bedir Karakayalı'nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)











































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.