Mersin Erdemli'deki Sel Meclise Taşındı

Mersin Erdemli'deki Sel Meclise Taşındı

9 Kasım 2012 tarihinde Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşanan sel felaketi ve sonrasında yaşanan kredi borçları ile alakalı çiftçilerin yaşamış olduğu sıkıntılar TBMM'ye taşındı.

MERSİN-9 Kasım 2012 tarihinde Mersin Erdemli ilçesinde yaşanan sel felaketi, hem yerleşim alanında hem de tarımsal alanda büyük bir hasara neden olmuştu. Bu felaket nedeniyle ilçenin en önemli geçim kaynağı olan narenciye bahçeleri ve sebze seraları adeta yerle bir olmuştu. Geçimini narenciyeden ve seracılıktan sağlayan çiftçiler bu afetin şokunu atlatamadan bir de kredi borçlarıyla karşı karşıya gelerek ikinci bir felaket yaşadılar.

 

Çifçilerin yaşamış olduğu bu mağduriyeti CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM'ye taşıyarak konu hakkında soru önergesi verdi.

 

Verilen soru önergesinde şunlar soruldu: "Erdemli/Mersin'de yaşanan sel felaketi nedeniyle ne kadar tarım alanı hasar görmüştür? Erdemli'de meydana gelen hasarın maddi boyutu ne kadardır? Söz konusu felaket nedeniyle kaç çiftçimiz zarar görmüştür? Erdemli'de zarara uğrayan çiftçilerimize ne gibi yardımlar yapılmıştır? Sel felaketinden zara gören çiftçilerimizin Ziraat Bankası'na olan borçlarını silme veya ötelemeye yönelik bir çalışma yapıyor musunuz? Erdemli'deki dere yatakları bugüne kadar neden ıslah edilmemiştir?
(Osman Öksüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.